Foto: Publicitātes foto
Bijušais dziedātājs, tagad pasākumu vadītājs un TV personība Ansis Klintsons vairs nevadīs kanāla "RīgaTV 24" ikvakara sarunu raidījumu "Preses klubs".

"RīgaTV 24" paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook" otrdienas vakarā tika publicēts paziņojums: Ansis Klintsons pēc savstarpējas vienošanās ar televīzijas vadību pamet "Preses kluba" vadītāja vietu.

"Preses klubs" ir ikdienas aktualitāšu apskats, ko katru darbadienu pulksten 17 pārraida bezmaksas apraidē kanālā "RīgaTV 24". To ilgus gadus vadīja Aivis Ceriņš viens pats, bet 2019. gadā kā moderators pievienojās arī Klintsons.

Politiķis, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš vietnē "Twitter" 15. martā publiskoja ierakstu, kurš atklāja, ka Ansis Klintsons ir ne tikai "Preses kluba" vadītājs, bet vienlaikus arī deputāta palīgs Saeimas deputātei Ivetai Benhenai-Bēkenai (KPV LV/PCL), kura ir visai bieža viešņa šajā raidījumā. Kaimiņš norādīja uz iespējamu interešu konfliktu, un viņam piekrita arī virkne komentētāju.

Tostarp Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) padomes locekle Ieva Kalderauska tviterī vēstīja: "Manuprāt, tas nav pieņemami. Cerams, "RīgaTV 24" to izvērtēs".

Pirmdienas vakarā Ansis Klintsons solīja paust savu viedokli par radušos situāciju, taču līdz pat otrdienas vakaram komentārs tā arī netika saņemts. Uz "Delfi" jautājumiem e-pastā neatbildēja arī deputāte Benhena-Bēkena.

Otrdienas vakarā "Preses kluba" feisbuka lapā lasāms, ka Klintsons "Preses klubu" vairs nevadīs, taču joprojām viņš būs viens no šīs televīzijas komandas un turpinās darboties citos tās projektos.

"Atceros – pirmajā mūsu sarunā es piedāvāju Ansim izkāpt no laika ziņu vadīšanas rutīnas un izmēģināt ko jaunu. Ansis sāka ar "Preses klubu", kļuva par mūsu televīzijas aizkadra balsi, startēja kā vadītājs arī citos projektos. Visi citi projekti turpināsies un, visticamāk, būs arī jauni. Un, protams, gribam pateikt paldies Ansim par laiku un enerģiju, ko viņš ieguldīja vienā no programmas senākajiem un skatītāju iemīļotākajiem raidījumiem - "Preses klubā", paudis "RīgaTV 24" direktors Klāvs Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!