Foto: LETA

No 25. oktobra katru ceturtdienas vakaru plkst. 22:15 Latvijas Televīzija (LTV1) sāks demonstrēt jaunu TV spēli Finanšu tango - to vadīs žurnālists Kārlis Streips (attēlā), un līdz ar to viņam šī būs atgriešanās LTV ēterā.

Kā informē spēles producenti Hansamedia, Finanšu tango televīzijas studijā izspēlēs studentu komandas. Tās risinās finanšu rēbusu spēles formātā. Spēle sākas ar mantotu budžetu ar deficītu un parādu. Komandām jāspēj samazināt budžeta deficīts un parāds, vienlaikus finansējot valstij svarīgās funkcijas.

Spēles dalībniekiem jāatbild uz tiem pašiem jautājumiem, uz kuriem katru dienu atbildes meklē valsts vadītāji. Viņiem jāpārliecina skeptiskie finanšu tirgi un jānomierina prasīgie vēlētāji. Ar katru jārunā atšķirīgi. Bet gan skeptiķiem, gan fanātiķiem, visiem jāpierāda - mūsu valsts augs.

Jau vēstīts, ka Streipa iepriekšējais raidījums Skats no malas tika likvidēts pirms gada septembra beigās, kad LTV vadība apturēja raidījumu un pašu Streipu atlaida no darba.

Šādu lēmumu televīzijas vadība bija pieņēmusi pēc tam, kad 19. septembrī Streips tiešajā ēterā Zaļo un zemnieku savienību nodēvēja par "maukām", ar šāda vārdu izvēli raksturojot partijas lielo atkarību no Ventspils mēra Aivara Lemberga.

Savukārt vēl pirms tam Kārli Streipu atcēla no ilggadējas Eirovīzijas fināla komentēšanas, par ko LTV vadība bija izpelnījusies daudzu televīzijas skatītāju nosodījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!