Foto: DELFI
Ceturtdienas, 27. septembra, vakarā televīzijas kanālā "STV Pirmā!" startēja sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." jaunā sezona, kurā desmit sievietes mēģinās piepildīt sapņus par labāku dzīvi, attiecību uzlabošanu ar saviem bērniem un dažādu atkarību uzveikšanu.

Pirmās projekta sērijas veltītas dalībnieču iepazīšanai, un atklāšanas epizodē skatītāji varēja uzzināt trīs sieviešu skaudros dzīvesstāstus.

Par sevi sīkāk pastāstīja Viktorija, kura uzaugusi bērnunamā un pieaugušā vecumā kopā ar māsu devusies uz Franciju strādāt par auklīti, bet tā vietā nonākusi suteneru nagos un piespiedu kārtā viņai nācies sniegt intīmpakalpojumus.

Tāpat arī par sevi sīkāk pastāstīja vājredzīgā Inese, kura augusi audžuģimenē. Aizgādņi viņu pazemojuši un fiziski iespaidojuši. Sieviete arī sirgst ar slimību, kuras rezultātā viņa pakāpeniski zaudē redzi, šobrīd viņa ir gandrīz akla.

Arī Solvita ir pabijusi bērnunamā. Viņai ir veselības sarežģījumi – sievietei ir cukura diabēts. Viņa uz citu fona izceļas ne tikai ar kolorītu ārieni, bet arī saviem uzskatiem – viņa ir sātaniste un anarhiste un ienīst sarunas par Dievu.

Nav šaubu, ka arī šova otrā sezona būs spraiga un tajā kaislību netrūks. Jau pirmajā dienā starp dalībniecēm izcēlās pirmās nesaskaņas un parādījās savstarpējas antipātijas, bet to, kā sievietēm izdosies sadzīvot labiekārtotajā Rīgas namā, rādīs laiks. Zemāk iespējams ielūkoties trīs dalībnieču šokējoši atklātajos video stāstos.

Izraušanās no suteneru gūsta

Mamma no Vikas atteicās uzreiz pēc viņas dzimšanas, tāpēc meitene kopā ar māsu uzauga bērnu namā. Ar mammu Vika iepazinās jau pusaudžu gados, kad sieviete piedāvāja abām meitenēm pēc pilngadības sasniegšanas dzīvot pie viņas. Vika šo iespēju nolēma izmantot, taču vēlāk izrādījās, ka mammai ir savtīgi nolūki un viņa vēlējusies tikt pie Vikai piešķirtā valsts pabalsta.

Kad nauda bija notriekta, mamma lika Vikai meklēt darbu, tāpēc viņa kopā ar māsu devās uz Franciju, kur cerēja strādāt par auklīti. Taču solītais auklītes darbs meitenes Francijā nesagaidīja, viņas nonāca suteneru nagos. Viņi atņēma meitenēm pases un piespieda sniegt intīmpakalpojumus.

Meitenēm izdevās izbēgt no pāridarītājiem un pēc svešumā pavadītiem gadiem Vika nesen atgriezusies Latvijā. Cerēto patvērumu mamma meitenēm liegusi, bet pašvaldības piešķirtais mājoklis izrādījies neapdzīvojams, tāpēc jaunā sieviete šobrīd "mētājas pa pasauli" un dzīvo pie dažādiem "draugiem." Par visu vairāk Vika vēlas atrast darbu un sākt jaunu dzīvi. Meitenei ļoti patīk fotografēt un pie sirds būtu darbs sociālajā aprūpē.

Vardarbība un pakāpeniska redzes zaudēšana

Inese augusi audžuģimenē, kur viņu fiziski iespaidoja. Meitene aizmuka no audžuvecākiem un pati atrada sev citu ģimeni, pie kuras vēlas dzīvot. Tomēr pēc kāda laika meiteni atgrieza viņas "oficiālajā" audžuģimenē.

Vardarbība turpinājās, pret Inesi pacēla roku un pazemoja. Dzīve Inesei sarūpējusi vēl kādu pārbaudījumu – viņa sirgst ar slimību, kuras rezultātā pakāpeniski zaudējusi redzi. Šobrīd viņa ir praktiski akla un ikdienā pārvietojas ar suni-pavadoni.

Tiesa, neskatoties uz smagajiem dzīves sitieniem, slimību, audžubērna un sava bērna zaudējumu, Inese ir ļoti dzīvespriecīga un dzīvo pilnvērtīgi. Pirms redzes problēmas saasinājās, Inese strādājusi sociālā aprūpē, taču darbu diemžēl zaudējusi. Šobrīd sieviete uzsākusi studijas augstskolā un par visu vairāk vēlas atrast darbu, būt pieņemta un noderīga.

Sātaniste ar lāga dvēseli

Solvitas mamma bija aizrāvusies ar alkoholu, tāpēc meiteni, kad viņa vēl bija pavisam maza, no ģimenes izņēma un ievietoja bērnu namā. Taču 18 gadu vecumā Solvita atgriezās pie mammas, kur dzīvo joprojām.

Šobrīd viņa nestrādā un paļaujas uz mammas labvēlību iztikas nodrošināšanai, jo sievietei ir veselības sarežģījumi – cukura diabēts. Solvitu nevar nepamanīt ne tikai kolorītās ārienes, bet arī pārliecības dēļ – viņa ir sātaniste un anarhiste un ciest nevarot sarunas par Dievu.

To apliecina arī zīmīgs tetovējums uz sievietes rokas, no kura gan viņa labprāt vēlētos atbrīvoties, pārveidojot par neitrālāku zīmējumu. Tāpat viņa vēlas beidzot nostāties uz kājām un uzsākt patstāvīgu dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!