Svētdienas, 3. marta, vakarā telekanālā TV3 tika dots starts pavasara vērienīgākajam televīzijas projektam – sadziedāšanās šovam Koru kari 3, kurā Laura Reinika un Annas Rozītes vadībā par galveno balvu 10 tūkstošu eiro apmērā cīņu uzsāka septiņi kori.

Pirmajā pārraidē kori sevi prezentēja ar vadītāju zināmākajiem hitiem - Aijas Andrejevas vadītais Lielvārdes Sarkanais teiksmu koris uzstājās ar dziesmu Grāmatzīme, Marta Kristiana Kalniņa Cēsu Karmīnsarkanais koris žūriju mēģināja savaldzināt ar grupas Autobuss debesīs hitu Manu eņģel, Māras Upmanes-Holšteinas Rīgas Jūras zilais koris sevi prezentēja ar dziesmu Tā daļa Rīgas.

Liepājas Sudraba viļņu kora vadītājs Guntis Veits pirmajai pārraidei bija izvēlējies Ziņģi par bailēm, Normunda Jakušonoka Rīgas Zelta saules koris uzstājās ar Labvēlīgā tipa hitu Eiropa mūs nesapratīs, bet Rēzeknes Zaļo pakalnu koris izpildīja sava vadītāja Normunda Zuša sarakstītu dziesmu Palīdzi, Dievs.

Vislielākās žūrijas simpātijas pirmajā raidījumā izpelnījās šova jaunākās kora vadītājas Ievas Sutugovas vadītais Dobeles Violetais ceriņu koris, kas izpildīja dziesmu Atdziedi, dvēsele un saņēma augstāko vērtējumu.

Koru karu trešās sezonas atklāšanas raidījumā pie žūrijas galda sēdēja Koru karu otrās sezonas uzvarētāja - Madonas Zaļā kora - vadītāja, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica un diriģents Edgars Vītols, kuri būs pastāvīgie žūrijas locekļi, bet pirmajā raidījumā viņiem bija pievienojies Daugavpils Oranžā kora vadītājs Atis Auzāns, kurš šova pirmajā sezonā aizveda savu kori līdz uzvarai.

Jau nākamajā Koru karu pārraidē kādam no koriem pēc žūrijas un skatītāju balsojuma šovs būs jāpamet, bet visi izbalsotie kori 31. martā īpašajā atgriešanās raidījumā varēs cīnīties par tiesībām šovu turpināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!