Foto: Publicitātes foto

TV6 no 23. maija darbdienu vakaros demonstrēs dokumentālo seriālu par leģendāro basketbolistu Maiklu Džordanu. Seriāls "Pēdējā deja" vēsta par basketbola superzvaigznes uzmirdzēšanu 90. gados NBA vienības Čikāgas "Bulls" rindās. Seriāls atklās vēl neredzētus kadrus no basketbolista pēdējās sezonas neapturamās komandas sastāvā.

Seriālā aplūkotajā 1997-98. gada sezonā spriedze starp spēlētājiem un kluba vadību bija sasniegusi savu pīķi – Džordana un kluba menedžera Džerija Krauses nesaskaņas lika noprast, ka tā varētu būt viņu pēdējā kopīgā sezona. Operatoru komandai bija ļauta piekļuve komandai veidot dokumentālus kadrus. Režisors Džeisons Hehirs seko līdzi komandas gaitām visas sezonas garumā, šķetinot Džordana un pārējo spēlētāju pagātnes mīklas un izceļot tās starmešu gaismā. Stāstos par basketbolistu dalīsies tādi "Bulls" vienības spēlētāji, kā Skotijs Pipens, Stīvs Kers, Bils Veningtons un daudzas citas, spilgtas basketbola personības kā piemēram Deivids Aldridžs, Dennis Rodmens, Deivids Sterns un citi.

"Pēdējā deja" seko līdzi Džordana bērnībai un interesei par beisbolu, kļūšanai par Čikāgas "Bulls" zvaigzni, komandas līderi un vienu no lielākajām pasaules sporta ikonām. Seriāls aplūko teju visu, kas Džordanu padarīja par starptautisku superzvaigzni – līgums ar "Nike", spēlēšana "Sapņu komandā" kopā ar varenajiem Maģisko Džonsonu un Leriju Bērdu 1992. gada Olimpiskajās spēlēs, viņa pirmo karjeras pabeigšanu un beisbola laiku, kā arī kulta filmas "Zvaigžņu basketbols" laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!