Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) šogad ir paaugstinājusi maksu par dziesmu konkursa "Eirovīzija" licenci, kas tiešā veidā attiecas uz 2023. gada maijā gaidāmo konkursu. Dalības cena pacelta arī Latvijai.

Latvija jaunos noteikumus ir pieņēmusi un negrasās atteikties no startēšanas "Eirovīzijā", portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Anita Jansone.

"Apstiprinām, ka EBU Latvijas Televīzijai ir paaugstinājusi konkursa licences maksu. LTV jau ir izsludinājusi dziesmu pieteikšanu nacionālajai atlasei – dziesmu konkursam "Supernova", līdz ar to plānojam piedalīties 2023. gada "Eirovīzijā". Uzskatām konkursu par ļoti būtisku – tas ir skatītājiem un Eiropas sabiedriskajiem medijiem ļoti nozīmīgs šovs, turklāt nepārprotami arī ļoti laba iespēja nest Latvijas vārdu pasaulē," saka Jansone.

Licences maksa gan netiek atklāta, taču šogad maijā Latvijas dalība kopumā izmaksājusi 140 tūkstošus eiro, pērn – 150 tūkstošus eiro.

"Delfi" jau vēstīja, ka EBU šogad paaugstinājusi maksu par reģistrēšanos dalībai populārajā šovā, gan neatklājot, kurām valstīm un par cik. Divas valstis – Ziemeļmaķedonija un Melnkalne – paziņoja, ka šā gada konkursu "izlaidīs" taupības apsvērumu dēļ.

Zināms, ka "Eirovīzijā" iesaistīto valstu kopējās izmaksas par reģistrēšanos pasākumam veido apmēram sešus miljonus eiro, taču netiek atklāts, cik katra valsts iemaksā.

EBU pārstāvji ir apņēmušies "saglabāt dalības izmaksas pēc iespējas pieejamākas". EBU skaidro, ka maksa tiek aprēķināta, pamatojoties uz konkurējošo valstu skaitu, vienlaikus ņemot vērā dalībvalsts lielumu un tās vispārējo finansiālo stāvokli.

Šogad lielā "Eirovīzija" tiks rīkota Liverpūlē, Anglijā, un to organizēs britu raidsabiedrība BBC. Pašu mājās šobrīd rit dziesmu iesniegšana nacionālajai atlasei "Supernova".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!