Foto: Privātais arhīvs

Lai gan šova Iesaukts armijā! vecākais dalībnieks Leons Šķēle (attēlā) ikdienā strādā ar sportu nesaistītā sfērā, mīlestība pret fizisku darbu un vīrišķīga uzvedība viņā ieaudzināti kopš bērnības. To pašu Šķēle cenšas ieaudzināt arī savā dēlā, bet mūsdienu jaunatni kritizē par morālo vājumu.

"Vīrišķība manī ieaudzināta no bērnības. Mans tēvs man mācīja pieklājību un to, kā vīrietim jāuzvedas," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Šķēle.

Viņš pats audzina septiņgadīgu dēlu un uzskata, ka viņa kā tēva galvenais uzdevums ir būt tādam cilvēkam, kādam paša bērns gribētu līdzināties.

"Svarīgi būt sava bērna supervaronim. Kad gatavojos sacensībām pauerliftingā, dēls uz mani skatījās kā uz elku, ieraudzīja manī pozitīvo tēlu, un tas, manuprāt, ir tas, par ko sapņo katrs tēvs," stāsta armijas šova vīrišķīgākais dalībnieks.

Viņš ir tas, kuram šovā visilgāk izdevies noturēties komandiera lomā, kur Šķēle pārsteidz ar savu talantu gudri un pārdomāti vadīt ņipru jauniešu komandu.

"Pieteicos šovam, jo gribēju pārbaudīt, vai savos 33 gados varu turēt līdzi jaunatnei. Novēroju, ka daudzi jaunieši fiziskā ziņā ir attīstītāki, taču tas, kas viņiem pietrūkst, ir racionālā domāšana, kas ļautu uz sevi paskatīties savādāk.

Mūsdienu jaunieši ir tik pašpārliecināti! Viņi negrib, lai tos kāds komandētu, viņiem grūti strādāt komandā. Mūsdienu jaunatne ir morāli vājāka,'' spiests secināt Šķēle.

Viņš to skaidro ar faktu, ka jauniešiem vairs neesot iespējas sevi attīstīt ārpus skolas - ja agrāk ikvienam pa kabatai bijis apmeklēt dažādus sporta pulciņus, tagad jauniešu labākais draugs ir dators.

"Manā laikā pietika ar ragaviņām un draugu bariņu, lai pēcpusdiena izdotos. Tagad jaunieši tā vietā, lai satiktos viens ar otru, sēž pie datora. Rezultātā viņi dzīvē vairs nemāk ar otru komunicēt," analizē Šķēle.

Viņš iesaka jauniešiem atrast jebkādu interesantu hobiju, ar ko piepildīt savu brīvo laiku datora vietā.

Šķēle pats jau no sešu gadu vecuma aizraujas ar dažādu veidu sportu, un uzskata, ka fiziskas aktivitātes puisim ne tikai palīdz būt labā formā, bet arī disciplinē. Šova vīrišķīgais dalībnieks sportojis visu dzīvi, bijis armijā, un viņam ir vēl kāds vīrišķīgs hobijs - galdniecība.

"Četrreiz nedēļā apmeklēju sporta zāli, vasarā skrienu. Ceru, ka arī 50 gados joprojām būšu tikpat spēcīgs un aktīvs," smejas Šķēle.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!