"Kamēr publika vēroja sauli, uz jumta parādījās noslēpumains vīrietis un vēroja mūs. Aicinājām viņu pievienoties, bet viņš tikai turpināja skatīties saulē un pārmaiņus uz mums," stāsta kino foruma "Arsenāls" rīkotāji.

"Likām viņu mierā un devām mūsu slepenajam fanam iesauku - misters Arsēnijs. Precīzi kā pulkstenis viņš ieradās ar mums reizē un vienlaikus ar mums pazuda. Varbūt viņa nemaz nebija? Varbūt viņš bija tikai saules aptumsuma radīts gļuks ? Kolektīva mirāža? Darbdienas vidū izdzerta vīna auglis? Tomēr fotogrāfijās viņš redzams dzīvāks par dzīvu. Atliek vien pieņemt, ka noslēpumainais Arsēnijs ir īsts un viņam patīk atrasties mūsu tuvumā. Vēlāk uz jumta atrodam dīvainu vizītkarti "Labo beigu kolekcionārs".Izskatās, ka piedzīvojumi vēl tikai sāksies..."

Piektdien, 1.augustā, kino foruma "Arsenāls" veidotāji svinēja vairākus svētkus vienlaicīgi. Darbu ir pabeigusi atlases komisija, kas saspringtā un laikietilpīgā procesā ir apstiprinājusi "Arsenāla" filmu programmu. 12 filmas ar novatorisku kinovalodu izvēlētas konkursam, aptuveni 100 filmas apvienotas 9 dažādās programmās un tiks piedāvātas plašam skatītāju lokam.

Lai ieraudzītu ko vēl neredzētu, atlases komisija tika aicināta skatīties saules aptumsumu uz Vecrīgas biroja jumta. Pie reizes tika svinēta "Arsenāla" atvaļinātā tēva Augusta Sukuta vārdadiena - tradicionālā zīme, kā festivāls ir tuvu un klauvē pie durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!