Foto: Publicitātes foto
Gatavojoties XIX Rīgas Starptautiskajam kino forumam Arsenāls, kas risināsies no 12. līdz 21. septembrim, Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā ir uzstādīta kino foruma brīvdabas instalācija - milzīgs režisora krēsls, informē projekta autori.

Instalācija ir tapusi sadarbībā ar kino foruma oficiālo dzērienu īru viskiju Jameson un tādējādi Rīgas iedzīvotājiem un viesiem piedāvā iespēju iejusties filmēšanas laukuma atmosfērā, kā arī aicina gatavoties kino foruma programmai, kas solās būt īpaši interesanta.

"Mēs esam priecīgi, ka varam Latvijas kino cienītājus iepriecināt ar šādu savdabīgu instalāciju. Un, ņemot vērā, ka šogad mūsu mērķis ir pārsteigt kino foruma apmeklētājus un piedāvāt viņiem dažādus notikumus, kas neļaus atslābt visu kino foruma norises laiku, uzskatu, ka šis ir lielisks sākums," stāsta festivāla prezidente Elvita Ruka.

Grandiozā krēsla augstums ir četri metri. Krēsls būs apskatāms visu kino foruma norises laiku.

Oficiālā Jameson izplatītāja Latvijā Pernod Ricard Latvia mārketinga vadītāja Helēna Zakmane atzīst: "Kā šī gada Arsenāla atbalstītāji mēs esam iedvesmoti un patīkama gaidīšanas prieka pārņemti. Šo netveramo sajūtu mēs vēlamies nodot arī citiem, tāpēc ceram, ka šis krēsls ikvienam atgādinās par tuvojošos kino forumu un palīdzēs radīt sevī īsto noskaņu lieliska kino baudīšanai."

Kopumā festivālā būs skatāmas ap 100 filmām, kas apvienotas desmit dažādās programmās. Festivāla organizatori uzsver, ka šogad apzināti izvēlēts interesantāks un skatītājam pieejamāks kino mākslas spektrs, uzmanību vēršot uz mūsdienu Honkongas kino programmu, slovāku kino astoņdesmito gadu retrospektīvu, franču klasiķu jaunajām filmām, tēvu un dēlu attiecību iemūžināšanai ekrāna formā un Pēterburgas avangardista Jevgeņija Jufita daiļradi. Kā ierasts, arī šogad būs gan starptautiskā, gan Baltijas kino skate, kā arī daudzas odziņas, jebkuram no skatītājiem dodot iespēju atrast savu filmu.

Kino forums tiks atklāts 12. septembrī Latvijas Nacionālās operas Mazajā zālē, kur tiks rādīta 1923. gada filma Salome, viena no pirmajām ASV uzņemtajām arthouse filmām ar krievu izcelsmes mēmā kino zvaigzni Allu Nazimovu galvenajā lomā. Plašāku informāciju par festivālu meklējiet mājas lapā www.arsenals.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!