Foto: Privātais arhīvs

Lai gan šova Saimnieks meklē sievu dalībnieks Ģirts Brumsons ar seksa eksperta Edgara Toretto starpniecību lūdzis tautu pārstāt analizēt viņa un Gundas Jandavas (attēlā) attiecības, Gunda nevēlas šādas žēlastības dāvanas. Atklātā sarunā ar DELFI Izklaide meitene atklāj to, kā viņa jūtas šajā negāciju, apvainojumu un izdomājumu juceklī.

Pēc šova pārņēmusi paranoja

"Redzēju, ka Ģirts kopā ar Toretto lūdz tautu pažēlot mani un stāsta, ka viņam mani žēl. Man nevajag Ģirta nožēlas. Viņš pats mani vispirms nolika tādā situācijā, bet pēc tam metas mani žēlot. Tas nav veids, kā salīgt mieru.

Tā ir parasta publiska manipulācija - pats rada konflikta situāciju, pats pēc tam it kā žēlo otru un gaida atvainošanos. Man nevajag tāda veida žēlošanas," sarunā ar DELFI Izklaidi uzver Gunda.

Meitene godīgi atzīstas - pēc ažiotāžas, kas sacelta ap viņas un Ģirta attiecībām, viņai ir bail iet pa ielu. "Mani pārņēmusi paranoja - šķiet, ka visi uz mani skatās, sajūta, ka kāds tūlīt nāks klāt un sitīs.

Nevienam nenovēlētu būt manā vietā," sajūtas atklāj Gunda. Viņa gan ātri vien sapratusi, ka bravūrīgie kritizētāji drošāk jūtas virtuālajā vidē - uz ielas neviens nespēj saņemt drosmi izteikt savu viedokli. Toties reālajā dzīvē Gundai gadījušies patīkami brīži - vakar pat kāda sieviete pienākusi izteikt viņai sirsnīgu atbalstu.

Ģirts nedeva iespēju sevi iepazīt

Šobrīd Gunda var tikai skumji pasmaidīt par Ģirta izteikumiem, ka viņa šovā nākusi slavas dēļ. Jā, popularitāti Gunda nudien ir ieguvusi, taču tas nevienu brīdi nav bijis tas, ko viņa vēlējusies.

"Kad pieteicos šovam, slava man nebija prātā. Es biju skatījusies Saimnieks meklē sievu iepriekšējo sezonu, un man ļoti patika. Bet nekad nebiju sekojusi tam, kas ar šova varoņiem notiek paralēli - ka viņiem pievērsta mediju un sabiedrības uzmanība," atzīstas Gunda.

Viņa attiecību spēli pat nav uztvērusi kā iespēju gūt popularitāti - meitene no sirds vēlējusies izveidot nopietnas attiecības. "Kad Ģirts mani izvēlējās, cerēju lēnām viņu iepazīt un izprast. Bet Ģirtam visu vajadzēja uzreiz. Viņš gatavojās mani bildināt, uzreiz precēties. Es nevaru tā uzreiz, man svarīgi iepazīt cilvēku.

Es labi apzinos, ka pieteicos šovam Saimnieks meklē sievu, bet nosaukums nenozīmē, ka jāapprecas mēneša laikā. Ģirta steiga un "presēšana" sabojāja visu, kas varēja būt.

Grūti pateikt, kā būtu bijis, ja viņš tik ļoti nebūtu uzspiedis savu klātbūtni un attiecības. Viņš man nemaz nedeva iespēju sevi iepazīt, jo visu laiku mēģināja pierunāt kam tādam, kam vēl nebiju gatava. Es sapratu, ka cilvēks mani nedzird," skumjās attiecību aizkulises atklāj meitene.

Intīmu attiecību nav bijis

Viņa godīgi atzīstas, ka ceļojuma laikā norobežojusies no Ģirta, jo viņai bijis par daudz. Gunda jau laikā pirms brauciena sapratusi, ka nespēj uzreiz mesties visā iekšā tā, kā to vēlējies puisis. Gunda spriež, ka Ģirta izteikumi presē pēc tam bijis puiša aizsargmehānisms. Taču viņu šie izteikumi sāpinājuši.

"Ģirts nemitīgi uzsvēra manu vecumu, noliekot sevi augstāk par mani un norādot uz to, ka man jāklusē, jo esmu pārāk jauna. Viņš izteicās, ka esmu pametusi viņu dēļ bijušā - tas ir pilnīgs izdomājums, ar kuru viņš, iespējams, mēģina sevi mierināt. Nav nekāda bijušā.

Ģirts publiski stāstīja, ka mums bijušas intīmas attiecības. Kāpēc? Mums nekad nav bijis intīmu attiecību! Un pat ja būtu bijušas, ko tas liecina par vīrieti, ja viņš ar to publiski lielās?

Ģirts nepieņēma to, ka mums nekas nesanāca. Viņš vēlējas man ieriebt. Un viņam izdevās pataisīt manu dzīvi par elli," skaudro patiesību atklāj Gunda.

Laiks visu dziedēs

Neskatoties uz piedzīvoto, Gunda nav zaudējusi cerību atrast puisi, kas viņu saprot, kas viņā ieklausās un kas spētu veidot attiecības nesteidzoties - visu to, ko nemācēja Ģirts. Tomēr speciāli meitene otro pusīti tagad nemeklēs.

"Kādam laikam pietiks, tagad vēlos veltīt laiku sev. Protams, nekad nevar zināt - varbūt tieši šodien es pilnīgi nejauši satikšu savu īsto. Bet speciāli attiecības tagad nemeklēšu," spriež šova dalībniece.

Gunda apzinās, ka vēl kādu laiku turpinās sociālajos tīklos saņemt dažāda veida vēstules no svešiem cilvēkiem, kuri uzskata, ka zina labāk. Meitene atklāj, ka saņēmusi ziņu arī no kāda Ģirta drauga, kurš viņu uzmundrinājis un apstiprinājis, ka tā nav Gundas vaina - Ģirts vienkārši tāds esot.

Meitene mēģina saglabāt pozitīvu skatu un iet ar augsti paceltu galvu - viņa šovā bijusi patiesa, un viņai nav, par ko kaunēties. "Jāpaiet laikam, lai viss sakārtotos. Ticu, ka pēc gadiem desmit es uz visiem šiem notikumiem atskatīšos ar smaidu.

Un galu galā - dzīves beigās mēs taču nožēlojam neizdarīto. To, kas izdarīts, dzīves beigās nemēdz nožēlot, jo tā ir pieredze. Man šovs deva iespēju iepazīt cilvēkus un saprast, cik tomēr esam dažādi," mācību guvusi Gunda, kura pēc šova arī paguvusi pozēt Aleksandram Sokolovam jutekliskā fotosesijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!