Foto: Publicitātes foto

Pavisam drīz tiks dots starts cīņai par ceļazīmi uz starptautisko dziesmu konkursu "Eirovīzija", kas šogad norisināsies Telavivā. Jau janvāra pēdējā sestdienā varēsim sekot līdzi Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" pirmajam pusfinālam.

Tiks aizvadīti divi pusfināli, no kuriem pirmais gaidāms 26. janvārī, bet otrais – 2. februārī. Savukārt konkursa "Supernova 2019" lielais fināls notiks 16. februārī, un tad arī izšķirsies, kurš iegūs tiesības Latviju pārstāvēt "Eirovīzijā".

Šova vadītājas lomā līdzās Dagmārai Legantei konkursa piektajā sezonā atgriezīsies pirmo trīs "Supernova" konkursu vadītāja Ketija Šēnberga, "Delfi Izklaidi" informē konkursa pārstāvji.

Katrā konkursa pusfinālā startēs astoņi dalībnieki, bet iespēju sacensties finālā iegūs puse jeb četri dalībnieki.

Pirmajā pusfinālā 26. janvārī startēs Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Elza Rozentāle, Aivo Oskis, Alekss Silvers, Līga Rīdere, "Kris & Oz" un "Laime Pilnīga".

Otrajā pusfinālā 2. februārī uz skatuves kāps Adriana Miglāne, Markus Riva, "Dziļi Violets" feat. Kozmens, "Laika Upe", "Double Faced Eels", Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare (Peress) un "Carousel".
Foto: Publicitātes foto

Konkursa uzvarētājs balvā saņems iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Telavivā, Izraēlā, kā arī iespēju noslēgt līgumu ar vienu no reģiona vadošajām mūzikas izdevniecībām "Universal Music Group", kas var palīdzēt popularizēt konkursā uzvarējušo dziesmu ārpus Latvijas.

Abos pusfinālos un finālā konkursa dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, taču lielu lomu spēlēs arī skatītāju balsojums. Šajā sezonā, balsojot par savu favorītu, no viena tālruņa numura varēs nosūtīt tikai vienu īsziņu un veikt tikai vienu zvanu.

Balsot varēs arī konkursa mājaslapā. Jau trešo gadu papildus tiks ņemti vērā arī unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā "Spotify".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!