Foto: Vida Press

Populārais britu komiķis Rovans Atkinsons (attēlā), kurš pasaulē vislabāk pazīstams kā Misters Bīns, izraisījis asu reakciju, TV kanāla BBC One labdarības vakarā izsmejot mūsu pestītāja Jēzus kristus vārdus.

Vairāku stundu ilgais šovs, kas tika reklamēts kā "ģimenes komēdijas vakars", bija veltīts fonda Comic Relief līdzekļu vākšanas kampaņai.

Šis fonds 1988. gadā iedibināja jaunus svētkus Red Nose Day (Sarkanā deguna diena) - Lielbritānijas nacionālo smieklu dienu, kas šogad tika atzīmēta 15. martā.

Sestdienas vakarā televizoru ekrānu priekšā bija pulcējušies miljoniem britu kopā ar bērniem, bet tad Atkinsons, saģērbies kā Kenterberijas arhibīskaps, pateica frāzi, kas kļuva par skatītāju neapmierinātības iemeslu un kurai sekoja virkne sūdzību.

Vienā no skečiem, kas pēc Griničas laika tika parādīts 19:45 (būtiski - pirms astoņiem vakarā), Atkinsons teica: "Jēzus teica: mīli savu tuvāko, bet tas taču nenozīmē, ka vajadzētu drāzties ar saviem kaimiņiem".

Daudzi skatītāji bija šokēti, īpaši tie, kuriem pēc šīs epizodes nācās saviem bērniem skaidrot, ko nozīmē vārds "shag".

Kā vēsta britu mediji, pēc kritikas lavīnas BBC pārstāvji paziņojuši, ka fragments ar Atkinsona uzstāšanos tika izņemts no publiskas aprites, bet pati televīzija izsaka nožēlu, ka šīs skečs pārkāpis pieļautā robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!