Foto: AP/Scanpix

Par vislabāk apmaksāto aģenta 007 Džeimsa Bonda lomas atveidotāju šīs franšīzes vēsturē kļuvis šī brīža "Bonds" Daniels Kreigs (attēlā) – saskaņā ar The Sunday Times aprēķiniem par katru "bondiānas" filmu viņš vidēji saņem 9,6 miljonus sterliņu mārciņu.

Interesanti, ka visvairāk naudas Kreigs nopelnījis par vēl neuzņemtajām filmām - šī gada septembrī viņš par 31 miljonu sterliņu mārciņu parakstīja kontraktu par vēl divām "bondiānas" filmām.

Par jaunāko filmu Skyfall viņš saņēma 14 miljonus, par Quantum of Solace - septiņus miljonus, bet par savu debiju Bonda lomā filmā Casino Royale - trīs miljonus.

Otrajā vietā aiz Kreiga ir iepriekšējais Bonda atveidotājs Pīrss Brosnans, kurš par katru filmu vidēji saņēma 8,7 miljonus mārciņu (visvairāk par Die Another Day - 16,5 miljonus, bet par The World Is Not Enough - 12 miljonus).

Paša pirmā Džeimsa Bonda lomas atveidotāja Šona Konerija vidējais honorārs par vienu filmu, ņemot vērā inflāciju un mūsdienu kursu, sasniedza trīs miljonus mārciņu. Piemēram, par pašu pirmo Bonda filmu Dr. No Konerijam tika izmaksāti 17 tūkstoši dolāru.

Otrais Bonds Rodžers Mūrs par katru filmu vidēji saņēma 6,3 miljonus mārciņu, bet Timotijs Daltons - 5,4 miljonus.

Jau ziņots, ka Džeimsa Bonda filmu franšīze šogad atzīmē 50. jubileju, bet jaunākā filma Skyfall kļuvusi par visienesīgāko visā slavenās sāgas vēsturē - tās ienākumi pasaules kino nomā uz šo brīdi sasniedz 669 miljonus dolāru, kas ir daudz vairāk, nekā kopumā izmaksāts visiem aktieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!