Foto: DELFI

31. decembra vakarā Latvijas Televīzijas (LTV) skatītāju vērtējumam tika nodots Vecgada koncerts Dziesmas-leģendas jeb Viss kā pirmoreiz, kas sabiedrībā tika vērtēts visnotaļ atzinīgi, bet tagad šova veidotājiem tiek pārmesta ideju zādzība.

"Viņi nospēra manas idejas," laikrakstam Diena norādījusi neatkarīgā producente Žaklīna Cinovska, kura karjeras laikā veidojusi daudzus veiksmīgus televīzijas projektus.

Viņa bijusi starp pretendentiem, kuri iesnieguši savu vīziju konkursā par LTV Vecgada programmas ideju un realizāciju - Žaklīnas ideja bijusi saistībā ar horoskopiem, tomēr komisija šo piedāvājumu noraidījusi, lemjot, ka horoskopu tēma Vecgada vakaram nav piemērota.

"Piekasījās, pie kā varēja piekasīties, bet, neskatoties uz to, viņi nospēra manas idejas. To nevar pierādīt, bet koncerta scenogrāfija bija tāda kā man - galdiņi, trepes, lampas, neparastie dueļi utt. Tikai viss daudz sliktākā kvalitātē," Dienai apgalvojusi Cinovska.

Viņa gan neuzskata, ka galarezultāts bijis slikts - tas gluži vienkārši neesot bijis piemērots svētkiem, bet ar LTV vadību par iespējamo ideju zādzību producente skaidroties nevēloties, jo neko nepanākšot.

"Paldies Dievam, ka es neuzrakstīju visas savas idejas. Man bija intuīcija, ka nevajag rakstīt, nevajag dalīties," stāstījusi producente.

Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore un mediju eksperte Anda Rožukalne, kura bija viena no komisijas loceklēm, Dienai paskaidrojusi, ka Cinovskas piedāvātais koncerta scenārijs ir bijis nepilnīgs un projekts neesot bijis izstrādāts atbilstoši nolikumam - tas arī bijis noraidīšanas iemesls.

LTV vadība šo jautājumu atteikusies komentēt, jo Cinovska ar savām pretenzijām pie viņiem nav vērsusies.

"Kā esam to savā darbībā apliecinājuši, ar patiesu ieinteresētību esam gatavi tikties, diskutēt un atbildēt uz jautājumiem ar tām personām vai personu grupām, kuras ir ieinteresētas sabiedriskā medija satura daudzveidībā, pilnveidošanā un izaugsmē. Tai skaitā, protams, esam gatavi tikties ar Cinovsku un atbildēt uz viņas jautājumiem, ja mums šāda iniciatīva no viņas puses tiktu izteikta," laikrakstam Diena norādījis LTV pārstāvis Klāvs Radziņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzija gadu mijas lielkoncertā uz skatuves kāpa virkne populāru izpildītāju, lai priecētu televīzijas skatītājus ar pēdējo 60 gadu laikā iemīļotām dziesmām. Pasākumu klātienē apmeklēja plašs pulks sabiedrībā zināmu cilvēku, bet TV skatītāji šo koncertu novērtēja gana pozitīvi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!