Portāls Style apkopojis sarakstu ar desmit leģendārākajām kleitām, kuru valkātājas atstājušas neizdzēšamas pēdas kinematogrāfa vēsturē. Sarakstā iekļuvušas kleitas no Holivudas kino "zelta laikmeta" līdz pat mūsdienām.

Desmitajā vietā ierindota modes dizaineres Vivjenas Vestvudas radītā kāzu kleita, kas bija mugurā Sāras Džesikas Pārkeres atveidotajai varonei Kerijai Bredšovai filmā Sekss un lielpilsēta (2008). Lai gan filmas varone neapprecējās ar "lielisko vīrieti", šo kleitas fasonu mēģinājušas atdarināt daudzas līgavas visā pasaulē.

Dažās citās aptaujās aktrise Kiras Naitlijas filmā Piedošana (Atonement, 2007) valkāto zaļo kleitu modes un kino eksperti atzinuši par "labāko no labākajām", tomēr šoreiz tā palikusi pieticīgajā devītajā vietā.

Arī nākamajās vietās ierindotas kleitas vienā spilgtā tonī - astotajā vietā Keitas Hadsonas dzeltenā kleita filmā How to Lose Guy in 10 Days (2003), bet septītajā - Nikolas Kidmenas sarkanā kleita filmā Mūlenrūža (2001).

Sestajā vietā iekļuvusi klasiskā mūzikla Grease (1978) zvaigzne Olīvija Ņūtona-Džona, kura kļuva par disko ēras sekssimbolu, bet daļa slavas noteikti saistīta ar viņas apspīlēto ādas tērpu un augstajiem papēžiem.

Vēl viens no seksuālākajiem tēliem kino vēsturē ir Rakelas Velčas varone filmā Miljons gadu pirms mūsu ēras (1966), kurā viņa parādījās tērpta zvēru ādās, kas gan mūsdienās noteikti izraisītu neviltotu dzīvnieku aizstāvju sašutumu.

Ceturtajā vietā ierindojusies leģendārā Odrija Hepberna - viņas kleita no filmas Mana skaistā lēdija (1964) daudzkārt kopēta, bet ne reizi nav pārspēta. Hepberna iekļuvusi arī šī saraksta otrajā vietā - ar ne mazāk slaveno melno Givency kleitu no filmas Brokastis Tifānijā (1961).

Trešajā vietā iekļauta šveiciešu aktrise Ursula Andresa, kura īstu apvērsumu kino modes pasaulē izdarīja dažās sekundēs, pirmajā filmā par Džeimsu Bondu Dr. No (1962) kā Afrodīte iznākot no jūras putām.

Savukārt saraksta pirmajā vietā iekļuvusi Merilinas Monro kleita, kurā viņa 1955. gada komēdijā The Seven Year Itch stāvēja virs ventilācijas lūkas. Šī filmas epizode par leģendu padarīja gan kleitu, gan arī pašu Merilinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!