Foto: F64

Psiholoģei un bijušajai aktrisei Diānai Zandei (attēlā), kura vairumam latviešu joprojām asociējas ar šķelmīgās Lāsmiņas lomu kinofilmā Limuzīns Jāņu nakts krāsā, ikdienā neatliek daudz laika kino baudīšanai, tomēr viņai ir pāris filmu, kas, laikam ritot, saglabājušas savu vietu sirdī.

"Šobrīd studēju klīnisko psiholoģiju doktorantūras studiju programmā, un šis ir mans pēdējais mācību gads, kurā rakstu doktora disertāciju.

Šī iemesla dēļ šobrīd neskatos un nelasu neko tādu, kas nebūtu saistīts ar manām studijām, tādēļ kino industrijas aktualitātēs vairs neesmu tik zinoša," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Zande.

"Filma, kas redzēta samērā sen, bet nav zaudējusi vietu manā sirdī, ir Romas brīvdienas. Tā ir ārkārtīgi romantiska un manā izpratnē pārstāv īstu, nevis patēriņa kino. Filmai ir izcili aktieri, izcils režisors un ļoti aizkustinošs sižets. Manuprāt, tā arī ļoti piestāv pavasarim," skaidro psiholoģe.

"Vēl ļoti atzinīgi vērtēju režisora Toma Hūpera darbu Karaļa runa, kas mani ļoti uzrunāja profesionālajā ziņā. Filmā ir ļoti korekti un izvairoties no jebkāda šablonisma attēlots psihoterapeita tēls, un tas priecē," piebilst Zande.

"Tāpat iesaku noskatīties kino darbu, kas patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem - multfilmu Kirikū un burve.

Tai gan jau ir piecpadsmit gadu, tomēr multfilmas stāsts savu aktualitāti nav zaudējis arī šodien, un ļoti novērtēju, ka arī Kirikū un burve nav vien patēriņa nolūkiem ražots gabals, bet gan patiesi kvalitatīvs kino.

Multfilma ir ļoti koša, krāšņa un skaista, kā arī cilvēciska, un uzrunās ikvienu skatītāju," savas mīļākās filmas atklāj Zande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!