Foto: Mango

Svētdienas vakarā ar stundu garu sēriju tika atklāta seriāla UgunsGrēks jaunā sezona, kurā, par lielu sašutumu daudziem TV skatītājiem, vairs nevarēja redzēt vienu no iemīļotākajām varonēm – Latvijas Nacionālā teātra aktrises Ditas Lūriņas-Eglienas (attēlā) atveidoto Martu.

Arī iepriekšējās sezonas noslēguma sērija, kā tas Latvijā ierasts, šokēja daudzus - lai gan pirms tam organizētā balsojumā skatītāji bija pauduši pārliecinošu vēlmi par laimīgām beigām jeb Martas un Ģirta Ķestera atveidotā Leona laulībām, seriāla veidotāji lēma citādi, kāzu ceremonijas laikā atskanēja sprādziens, visi varoņi sakrita gar zemi un skatītāji palika neziņā.

Sākoties jaunajai sezonai, nācās pārliecināties, ka seriālā notikušas būtiskas izmaiņas - notikumi seriālā turpinās gadu pēc nelaimīgās kāzu ceremonijas, Leons sprādziena rezultātā kļuvis akls, bet Marta gājusi bojā.

Martas lomas atveidotāja Dita Lūriņa izklaides portālam Mango apstiprināja, ka viņas varoni patiešām vairs UgunsGrēkā nevarēs redzēt. "Jā, es varu apstiprināt, ka vairs seriālā nepiedalīšos. Marta savu ceļu ir nogājusi," stāsta aktrise un skaidro, ka lēmums par Martas tēla izslēgšanu no seriāla bijis tā veidotāju ziņā.

"Scenārijs tā attīstījās, un šajā gadījumā es to ietekmēt nevarēju," atzīst Lūriņa un neslēpj, ka viņai pietrūks gan Marta, gan seriāla tapšanas process.

"Protams, ka man pietrūks UgunsGrēka. Tas bija ilgs un skaists posms manā radošajā darbībā. Esmu laimīga un pateicīga par to, ka man bija dota iespēja satikt visus šos brīnišķīgos cilvēkus - gan citu lomu atveidotājus, gan radošo komandu," sajūtās dalās aktrise, kuru gan seriāla veidotāju lēmums nav pārlieku apbēdinājis.

"Ir laba sajūta, ka varu doties tālāk, jo esmu pārliecināta, ka būs jauni projekti. Mēs, aktieri, esam pieraduši pie atvadām no lomām, jo arī teātrī tā notiek - lai cik mīļa būtu izrāde un tēls, agrāk vai vēlāk tā no repertuāra tiek izņemta. Tā ir mūsu profesijas specifika," skaidro Lūriņa.

Uz jautājumu par aizvadītās nedēļas beigās kādā no pašmāju dzeltenās preses izdevumiem publicēto rakstu par to, ka Lūriņu noskatījuši Bolivudas asa sižeta filmas Agent Vinod, kas tiks filmēta arī Latvijā, veidotāji, aktrise sirsnīgi atsmej, ka šīs baumas uztvērusi kā joku.

"Ceturtdien biju aizgājusi uz atlasi, kurā biju viena no aptuveni simts aktrisēm, bet jau nākamajā dienā parādījās ziņa, ka piedalīšos filmā. Man tas likās labs joks, bet, ja nopietni, tad nekādu atbildi no filmas veidotājiem neesmu saņēmusi, tā kā maz ticams, ka filmēšos," stāsta aktrise, kura gan par darbu trūkumu jaunajā sezonā sūdzēties nevarēs, jo jau sākts darbs pie Raimonda Paula mūzikla par mākslinieku Leo Kokli un citiem jauniestudējumiem.

Galerijā: ieskats seriāla UgunsGrēks pagājušās un jaunās sezonas fotosesijās (foto: TV3 arhīvs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!