Foto: DELFI

Pazīstamā televīzijas darbone Elīna Doļģe (attēlā) pēc veiksmīgās debijas producentes jomā ar raidījumu Mūsdienu Latvijas garša gatava turpināt iesākto un piedāvāt raidījuma otro daļu, kurā izaicinājums būtu vēl lielāks – atrast Latvijas garšu ziemā.

"Ja viss izdosies, iespējams, Mūsdienu Latvijas garšai būs otrā daļa. Latvijā ir tik daudz vietu un foršu pavāru, ko vēl gribas atklāt, tāpēc gribam turpināt," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Doļģe.

Viņa gan brīdina, ka pagaidām šova otrā daļa ir tikai idejas līmenī un tās realizēšana atkarīga no dažādiem faktoriem, tāpēc tuvākā mēneša laikā kulinārā raidījuma otro daļu televīzijā vēl nesagaidīt. Taču pirmās daļas necerētā veiksme norāda uz to, ka skatītājiem šāds raidījums ir nepieciešams.

"Esam priecīgi par to, ka cilvēki tik labi izteikušies par Mūsdienu Latvijas garšu, un raidījums radījis tik lielu interesi. Labu raidījumu jau veido labs skatītājs," par plašo atbalstītāju loku priecājas Doļģe.

Arī viņa pati šova laikā atklājusi sev jaunas lietas. "Tā kā filmēšana nenotika tikai Rīgā, man atklājumi bija interesantas vietas ārpus galvaspilsētas. Uzzinājām, ka arī ārpus Rīgas ir labi pavāri, tāpēc ir prieks viņus popularizēt," priecājas šova producente.

Viņa cer, ka Mūsdienu Latvijas garša rosinās latviešus savā virtuvē vairāk izmantot pašmāju labumus. "Jā, mums ir tāds kulinārais kults, bet raidījuma mērķis ir likt aizdomāties, ko mēs ēdam un veicināt pašmāju sezonālo produktu izmantošanu mūsu virtuvē. Piemēram, tāds dārzenis kā topinambūrs ir nepelnīti aizmirsts mūsu virtuvē," spriež raidījuma veidotāja.

Viņa uzskata, ka ideālā variantā Mūsdienu Latvijas garšas sacensības varētu notikt katrā gadalaikā, līdz ar to parādot plašo produktu klāstu, kas Latvijā pieejami katrā sezonā.

"Nav tā, ka visu gadu jāēd viens Nīderlandes tomāts - arī ziemā Latvijā pieejami daudzi pašmāju produkti, un runa nav tikai par marinējumiem. Katrai sezonai ir savs potenciāls, un to mēs gribētu parādīt raidījumā," ieceri atklāj Doļģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!