Foto: Privātais arhīvs

Uzņēmēja, veselīga dzīvesveida aktīviste un pirmā Latvijas vecmāmiņu skaistumkonkursa rīkotāja Elita Drāke (attēlā) atklāj, ka parasti filmas divreiz neskatās, un nosauc tos kino darbus, kuri kā īpaši šedevri viņas uzmanību saistījuši vairākkārt.

Drāke ir liela filmu baudītāja un uz kino viņa parasti dodas pirmdienās, kas ir viņas retās brīvdienas.

"Mana vismīļākā filma ir Dogvila - to esmu redzējusi sešas vai septiņas reizes. Man liekas, ka šajā filmā ir visa dzīves patiesība - tā ir tik reāla un uzskatāmi parāda to, ka cilvēks dzīvē saņem atpakaļ to, ko izdarījis citiem," sarunā ar DELFI Izklaide savu mīļāko filmu atklāj Drāke.

Kā otru savu iecienīto skatāmgabalu uzņēmēja min operas Traviata 1982. gada lielā ekrāna variantu ar Terēzas Stratasas piedalīšanos. "Tā ir sena un leģedāra, bet tai pat laikā joprojām aktuāla šīs operas versija," iesaka Drāke.

Trešā viņas iemīļotā filma ir drāma Vientuļais vīrs ar Kolinu Fērtu un Džulianu Mūru, kas smalkā veidā skar viendzimumu mīlestības tēmu. "Mani uzrunāja tas, kādiem sevis meklējumiem filmas varonim jāiziet cauri. Filmā redzams, cik liels cilvēks var būt pats ar sevi, tik nesaprasts viņš ir sabiedrībai," par filmu, kura tika nominēta arī Oskara balvai, spriež Drāke.

Kā ceturto savu iecienītāko filmu viņa min vienu no pēdējo gadu kino grāvējiem - Tūrists ar Andželīnu Džoliju un Džoniju Depu galvenajās lomās. "Tā ir pirmā filma ar Depu, kuru esmu redzējusi - visi tie "pirāti" mani neinteresē. Man patika aktieru saspēle, tērpi un tas, kā šī greznā dzīve tiek atspoguļota caur tādu farsa un miera kopumu," filmu vērtē uzņēmēja.

Tāpat viņa iesaka laba kino baudītājiem iepazīties ar dienvidkorejiešu režisora Kima Kiduka filmu Pavasaris, vasara, rudens, ziema... un atkal pavasaris, kas ir kā mediatīvs stāsts par diviem mūkiem, kas apmetušies vientuļā mājā ezera vidū, kā arī noskatīties krievu kristīgo filmu Sala jeb Остров.

Savu sarakstu Drāke noslēdz ar romantisko komēdiju Histērija (Latvijā pazīstama ar nosaukumu Mans lielais O!), kas apcer vibratora ieviešanu XIX gadsimta Anglijā.

"Mani šī filma nesaista tik ļoti kā mākslas filma, bet gan kā vēsturi izzinošs darbs, kas stāsta par cilvēces attīstību, vīriešu un sieviešu savstarpējām attiecību problēmām, kas būtiskas arī tagad. Otrā čakra ir nopietna lieta, un, kā to vēstī filma - vibratori ir izdomāti, lai glābtu cilvēkus," par jautro komēdiju priecājas Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!