Foto: DELFI

Konkursam Supernova aktīvi sekoja arī Latvijas ražīgākie rokmūziķi Andris un Sandra Brīnumi jeb Duets Sandra. Mākslinieki sociālajos tīklos aģitēja fanus balsojumam par Catalepsia (grupas līderis attēlā), tāpēc ir saskumuši par to, ka metālisti palika otrie.

Duets Sandra no mūzikas šo to saprot – par to liecina fakts, ka mākslinieki nupat izdevuši jau 23. albumu un teju ik vakaru sniedz kādu koncertu. Tāpēc, iespējams, daudzi Eirovīzijas fani viņu viedoklī ieklausījās, kad 28. februāra vakarā mākslinieki sociālajos tīklos publiskoja aicinājumu balsot par Catalepsia.

"Tas ir mūsu iecienītās mūzikas stils, neko citu neklausāmies. Mums rokmūzika ir ļoti tuva, tāpēc, kā varējām, tā arī atbalstījām, lai nedomā, ka Latvijā nav rokmūzikas," sarunā ar DELFI Izklaidi savas aktivitātes sociālajos tīklos skaidro dueta runasvīrs Andris.

Abi mūziķi nav iztikuši vien ar fanu aģitēšanu – kā Andris, tā Sandra izmantojuši iespēju katrs pa piecām reizēm nobalsot par Catalepsia. Ziņa par Justa uzvaru viņiem nākusi kā nepatīkams pārsteigums, lai gan Andris atzīst, ka tā jau bijusi sagaidāma. Pieredzējušie Duets Sandra gan Justam Eirovīzijā labu vietu neprognozē.

"Tur katrs otrais būs tāds Justs, mūsu pārstāvis vienkārši izšķīdīs tajā Eirovīzijas ķīselī. Tāda tipiska dziesma, kādai līdzīgas tur dziedās visi. Savukārt Catalepsia tur būtu bijis fenomens, viņus ievērotu!

Catalepsia Eirovīzijā gūtu lielus panākumus, esmu drošs, ka, piemēram, somi, kuriem šāda stila mūzika ir ļoti tuva, iedotu 12 balsis," uzskata Latvijas roka veterāns.

Mūziķis atklāj, ka arī Duets Sandra pirms pāris gadiem bijis tuvu iespējai pārstāvēt Latviju Eirovīzijā. "Paši Eirovīzijas nacionālās atlases rīkotāji mūs uzaicināja piedalīties ar dziesmu Darbs, kura bija tik tikko laista klajā un atbilda visiem priekšnoteikumiem.

Dziesmu iesniedzām, bet drīz sapratām, ka pēc tam jākārto vēl pārāk daudz visādu formalitāšu. Bija jāiesniedz čupa fonogrammu, visu nakti jāstāv rindā, lai nokārtotu papīrus. Šausmīgi sarežģīti un laikietilpīgi, mums kā mūziķiem, kas regulāri uzstājas, tam nebija laika," atceras Andris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!