Foto: Scanpix

Slavenais Honkongas aktieris Džekijs Čans (attēlā) pabeidzis filmēties vēsturiskajā drāmā 1911, kas tiek reklamēta kā simtā filma viņa gandrīz piecdesmit gadus ilgajā kinoaktiera karjerā. Kā ziņo portāls The Hollywood Reporter, jaunās filmas pasaules pirmizrāde paredzēta šī gada oktobrī, turklāt vienlaicīgi gan ASV, gan Ķīnā, kas ir nebijis precedents Ķīnas kino industrijas vēsturē.

Filma 1911 vēsta par laiku, kad tika gāzta Ciņ dinastija un tika izveidota Ķīnas republika, bet 57 gadus vecais Džekijs Čans šajā filmā spēlēs Suņu Jatsenu - revolucionāru, Gomiņdana partijas dibinātāju un pirmo valsts prezidentu.

Neraugoties uz to, ka 1911 tiek reklamēta kā Džeika Čana simtā filmā, patiesībā tas nav gluži korekti, jo saskaņā ar interneta kino datubāzes IMDb datiem aktieris filmējies 109 filmās - vienkārši ne visās viņa vārds norādīts titros.

Pirmo reizi Džekijs Čans filmējās jau astoņu gadu vecumā, kad 1962. gadā uz ekrāniem iznāca filma Big and Little Wong Tin Bar (šī filma gan ir pazudusi). Sākotnēji viņš lielākoties piedalījās Ķīnas un Honkongas filmās, taču pēdējās desmitgadēs iekarojis arī Holivudas skatītāju sirdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!