Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdienas, 16. maija, vakarā Telavivā tika aizvadīts 64. starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" otrais pusfināls, kurā par kādu no desmit ceļazīmēm uz sestdienas finālu sacentās arī Latvijas pārstāvji grupa "Carousel".

Otrajā pusfinālā startēja 18 dalībvalstu pārstāvji. "Carousel" ar dziesmu "That Night" uzstājās piektie. Par priekšnesumiem, izņemot savas valsts pārstāvjiem, varēja balsot arī Latvijas skatītāji.

Otrajā pusfinālā uzstājās izpildītāji arī no Armēnijas, Īrijas, Moldovas, Šveices, Rumānijas, Dānijas, Zviedrijas, Austrijas, Horvātijas, Maltas, Lietuvas, Krievijas, Albānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas un Azerbaidžānas. Finālam kvalificēsies tikai 10 dziesmas.

Pēc visu 18 otrā pusfināla priekšnesumu izskanēšanas sākās balsošana, kas ilga aptuveni 15 minūtes.

Trešdien vakarā jau tika aizvadīts ģenerālmēģinājums, kuru vērtēja starptautiska profesionāļu žūrija. Tās balsojums veidoja pusi no otrā pusfināla rezultātiem.

Otrus 50% izšķīra 18 otrā pusfināla dalībvalstu skatītāju balsojums, kā arī skatītāju balsojums no trim "lielā piecinieka" valstīm – Vācijas, Itālijas un Lielbritānijas.

"Delfi Izklaide" kaislībām Latvijai izšķirošajā "Eirovīzijas" pusfinālā, kā arī asprātīgākajiem un spilgtākajiem viedokļiem tviterī piedāvāja sekot līdzi teksta tiešraidē kopā ar "Delfi" sociālo tīklu redaktoru un "Eirovīzijas" entuziastu Edgaru Bāliņu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!