Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) šonedēļ paziņojusi, ka nākamgad starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" piedalīsies dalībnieki no 41 valsts. Sacīkstē startēs visas trīs Baltijas valstis, un konkursā atgriezīsies arī Ukraina, kas šogad pasākumu izlaida.

65. "Eirovīzijas" dziesmu konkurss nākamgad notiks Roterdamā, Nīderlandē. Pusfināli tiks aizvadīti 12. un 14. maijā, savukārt 16. maijā notiks lielais fināls, kurā jau garantēti iekļuvušas lielā piecinieka valstis Francija, Vācija, Itālija, Spānija un Lielbritānija, kā arī rīkotājvalsts Nīderlande.

Pēc gada pārtraukuma konkursā atkal atgriezīsies Bulgārija un Ukraina. Atgādinām, ka Ukraina pērn nolēma "Eirovīzijā" nepiedalīties, jo nacionālās atlases noteikumi neapmierināja dalībniekus, kas pēc to iepazīšanas viens pēc otra atteicās pārstāvēt savu valsti konkursā.

Konkursā piedalīsies arī visas trīs Baltijas valstis. Atgādinām, ka Latvijas dalība starptautiskajā konkursā nākamgad ierobežotā finansējuma dēļ bija apdraudēta. Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis Ivars Priede septembra sākumā skaidroja, ka dalība "Eirovīzijā" kopā izmaksā 300 000 eiro. Viņš minēja, ka varētu spriest, vai "Eirovīzijas" Latvijas atlasi joprojām rīkot kā šovu, vai arī rīkot to pieklusinātākā formātā.

Situāciju tomēr izdevās atrisināt, un 10. oktobrī, sākās pieteikšanās Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" sestajai sezonai. Konkursa atlases gaita pagaidām ir neskaidra, bet zināms, ka Latvijas pārstāvis konkursā tiks izraudzīts fināla tiešraidē nākamā gada 8. februārī. Dziesmas iespējams pieteikt līdz 20. novembrim.

Atgādinām, ka "Eirovīzijā", kas šogad notika Izraēlā, Telavivā, uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis Dankans Lourenss ar dziesmu "Arcade". Savukārt Latviju šogad pārstāvēja grupa "Carousel", kurai neizdevās kvalificēties finālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!