Foto: EUROVISION/EBU

Lai nodrošinātos pret līdzīgu situāciju kā pagājušā gada Eirovīzijā, kad Krievijas pārstāves pēc priekšnesuma aplausu vietā saņēma svilpienus un nosodošu ūjināšanu, konkursa norises vietā Vīnē tiks pielietotas speciālas tehnoloģijas, lai slāpētu iespējamos svilpienus Poļinas Gagarinas (attēlā) priekšnesuma laikā.

Pagājušā gada Krievijas pārstāves māsas Tolmačevas, uzstājoties konkursā, tika skaļi izsvilptas. Tādā veidā klausītāji pauda savu savu nostāju ne jau pret meiteņu dziesmu, bet gan pret Krievijas īstenoto politiku Ukrainā.

Kā, atsaucoties arī uz Moscow Times, ziņo populārais tehnoloģiju interneta žurnāls Mashable, lai nodrošinātos pret to, ka Krievijas pārstāve Poļina Gagarina šogad tiek līdzīgā veidā "sodīta" par Krievijas izdarībām Ukrainā un valsts nostāju pret seksuālo minoritāšu tiesībām, producentu komanda Vīnē uzstādījusi speciālus "skaņas slāpētājus", kuri nomāks skaņas, kas pēc priekšnesuma un tā laikā nāks no auditorijas.

Kā paskaidrojuši konkursa rīkotāji, pagājušā gada notikums ar māsām Tolmačevām bijis ļoti neērts. Viņi skaidro, ka dziesmu konkurss paredzēts, lai veicinātu savstarpējo izpratni un sadraudzību, nevis sētu naidu. Tāpēc rīkotāji pauž cerību, ka nekāda skaņu slāpēšana beigu beigās nebūs jāizmanto, jo no skatītājiem gluži vienkārši nenāks nekāda svilpšana, vien sirsnīgi aplausi.

Pati Poļina gan atklāj, ka viņa mierīgi varētu iztikt arī bez šādiem svilpienu slāpētājiem. Eirovīzijas noteikumi paredz, ka konkursantiem uzstāšanās laikā abās ausīs jālieto speciālas austiņas, tāpēc viņi pat īsti nedzird, kādas skaņas nāk no auditorijas.

DELFI Izklaide atgādina, ka Eirovīzijas fināls tiešraidē būs baudāms jau šovakar. Konkursa tiešraidi no pulksten 22.00 varēs vērot Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā, bet DELFI Izklaide piedāvās teksta tiešraidi, kurā varēs uzzināt, kādas kaislības konkurss izraisa sociālajos tīklos, interesantus faktus par dalībniekiem un citas lietas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!