Foto: AP/Scanpix/LETA
Sestdienas, 12. maija, vakarā Lisabonā tika aizvadīts 63. starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" fināls, kurā triumfēja Izraēlas dziedātāja Netta ar dziesmu "Toy".

Izšķirošajā sacensībā spēkiem mērojās 26 valstu izpildītāji – Ukrainas, Spānijas, Slovēnijas, Lietuvas, Austrijas, Igaunijas, Norvēģijas, Portugāles, Lielbritānijas, Serbijas, Vācijas, Albānijas, Francijas, Čehijas, Dānijas, Austrālijas, Somijas, Bulgārijas, Moldovas, Zviedrijas, Ungārijas, Izraēlas, Nīderlandes, Īrijas, Kipras un Itālijas pārstāvji.

Latvijas žūrijas komisija maksimālo punktu skaitu piešķīra Zviedrijas pārstāvim.

Saskaitot kopā visu "Eirovīzijas" dalībvalstu žūriju un skatītāju balsojumu, uzvaras laurus ar 529 punktiem plūca Izraēlas pārstāve Netta. Otrajā vietā palika Kipra, bet trešo vietu ieņēm Austrija.

Latvijas skatītājiem šī gada "Eirovīzijas" fināls, iespējams, šķita mazāk interesants, jo mūsu pārstāve Laura Rizzotto tajā nepiedalījās. Tomēr īkšķus varējām turēt par mūsu kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu.

Kā ierasts, notikumiem uz skatuves, kā arī spožākajiem viedokļiem un komentāriem "Tviterī" ar tēmturi #Eirovīzija varēja sekot līdzi "Delfi Izklaides" teksta tiešraidē, kuru vadīja Edgars Bāliņš. Tās arhīvs izlasāms zem galerijas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!