Foto: kadri no video

Ik gadu gan starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, gan nacionālajā atlasē Latvijā izskan aizdomas, ka kāda dziesma ir ļoti līdzīga kādai agrāk tapušai kompozīcijai. Šogad aizdomas par plaģiātu radījis Latvijas Televīzijas konkursa "Supernova" dalībnieka Toma Kalderauska (attēlā) potenciālās "eirodziesmas" video.

Nedēļas izskaņā Mārtiņš Pavasaris, kurš, kā pats atzīst "Delfi Izklaidei", brīvajā laikā cīnās par taisnību Latvijas šovbiznesā, savā "Facebook" profilā bija publicējis ierakstu, kurā atklāja – Kalderauska video izskatās uz mata kā britu elektroniskās mūzikas dueta "Snakehips" un dāņu dziedātājas MØ oficiālais dziesmu vārdu video kompozīcijai "Don't Leave".

Līdzības videoklipā pamanījuši daudzi, un aizdomas par iespējamu plaģiātu pastiprināja fakts, ka īsi pēc šī ieraksta parādīšanās un rosības tā komentāros video no mūzikas izdevniecības "MicRec" oficiālā "YouTube" konta nozuda.

Svētdienas vakarā video gan atkal bija aplūkojams, bet tagad tā aprakstā bija lasāms, ka video tapis, "iedvesmojoties" no ārvalstīs tapušā videoklipa.

Pats Kalderauskis, kurš līdz šim "Eirovīzijas" nacionālajās atlasēs nav piedalījies, radušos situāciju komentē lakoniski.

"Nemaz nezināju, ka klips bija pazudis, jo šobrīd tas ir pieejams! Režisors klipu filmēja, ietekmējoties no "Snakeships" un MØ "Don't Leave" oficiālās dziesmas vārdu video, kas tika saskaņots ar šī klipa autoriem!" "Delfi Izklaidei" atzina jaunais izpildītājs un atklāja – video ideja piederējusi tā režisoram un operatoram Ritvaram Blukam.

Skaidrību šajā jezgā ievieš "Mikrofona ierakstu" pārstāve Gunita Krastiņa, kliedējot jebkādas bažas par iespējamo video idejas zādzību.

"Oriģinālā video autori ir informēti par šo video, un viņiem nav nekādu iebildumu," skaidro Krastiņa. Arī video no "YouTube" mūzikas izdevniecība nav izņēmusi – kāds "YouTube" bija ziņojis par iespējamo plaģiātu, un šī iemesla dēļ tam liegta pieeja. Kad situācija noskaidrojusies, video kļuvis visiem apskatāms.

Atgādinām, ka cīņa par ceļazīmi uz "Eirovīziju" sāksies 5. februāra vakarā, un jau 26. februārī uzzināsim, kurš no 22 konkursā "Supernova" iekļuvušajiem dalībniekiem pārstāvēs Latviju "Eirovīzijas" konkursā Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!