Foto: RIA Novosti/Scanpix

Zviedrijas Eirovīzijas pārstāvim Mansam Zelmerlēvam (attēlā), kuru bukmeikeri uzskata par šī gada galveno pretendentu uz uzvaru, prieku par iekļūšana konkursa finālā nedaudz aizēnojuši jautājumi preses konferencē pēc pusfināla. Puisim paziņots, ka viņa dziesma Heroes ir ļoti līdzīga kādam citam slavenam hitam.

Zviedrijas pārstāvis konkursa otrajā pusfinālā pārsteidza ne tikai ar jestru hitu, bet arī iespaidīgām projekcijām, kurām līdzīgas iepriekš nebija redzētas pat daudz pieredzējušajā Eirovīzijā.

Viņa iekļūšana finālā nevienam nebija pārsteigums, jo tieši šo puisi bukmeikeri vērtē kā spēcīgāko pretendentu uz uzvaru. Taču pēc Mansa uznāciena otrajā pusfinālā konkursa skatītāji no visas pasaules sociālajos tīklos steidza ziņot, ka potenciālā uzvarētājdziesma Heroes ir ļoti līdzīga Deivida Getas, Sema Martina un Avicii joprojām aktuālajam hitam Lovers on The Sun.

Uzreiz pēc paziņojuma par Zviedrijas iekļūšanu finālā Austrijā esošie preses pārstāvji metās izjautāt Mansu par šīm līdzībām. "Nedomāju, ka šīs dziesmas ir vienādas, vienkārši ir divi toņi pēc kārtas, kas abās dziesmās ir vieni un to paši," plaģiāta iespējamību noliedza dziesmas izpildītājs.

Tikmēr konkursa fani no visas pasaules burtiski spridzina sociālos tīklus, izsakot bažas par to, vai Mansa uzvaras gadījumā runas par iespējamo plaģiātismu neies plašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!