Foto: F64

Krievijas specdienestu aktivitāšu līmenis Latvijā ir mēreni vidējs, žurnālistiem piektdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu atklāja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis.

"Mēs pietiekami labi zinam, ko Krievijas specdienesti dara Latvijā, un es to [aktivitātes līmeni] raksturotu kā mēreni vidēju," teica SAB priekšnieks.

Maizītis arī norādīja, ka aktuālās tēmas, par kurām interesējas ārvalstu, tostarp Krievijas specdienesti, ir politiskā situācija valstī, valsts amatpersonu rīcība, kā arī lēmumi.

"Tas jaunais ir, ka Latvijā tiek palielināts NATO karaspēks. Mēs redzam šos procesus, ka tas ir katras valsts, kura ne tik draudzīgi pret mums izturās, interešu objekts," izteicās SAB vadītājs.

Jau ziņots, ka NATO aizsardzības ministru sanāksmē 5.februārī tika apstiprināta NATO komandvadības štāba elementu izveidošana sešās alianses austrumu pierobežas valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Rumānijā un Bulgārijā.

Tāpat ziņots, ka NATO aizsardzības ministru sanāksmē, kas no trešdienas līdz ceturtdien notika Beļģijā, Briselē, pieņemti vairāki būtiski lēmumi. NATO valstu aizsardzības ministri atbalstīja alianses ātrās reaģēšanas spēku personālsastāva trīskāršošanu, palielinot to no pašreizējiem 13 tūkstošiem līdz 40 tūkstošiem karavīru. Tāpat tika pieņemts lēmums paātrināt politisko un militāro lēmumu pieņemšanas procedūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!