Foto: DELFI

Par šova Saimnieks meklē sievu skandalozāko vīrieti negaidot kļuvis 20 gadus jaunais Jānis Šmits. Tie, kuriem šķiet, ka puisis ikdienā nodarbojas vien ar meiteņu valdzināšanu, būs pārsteigti, uzzinot, ka Šmits ir šīs sezonas skaistākās saimniecības īpašnieks.

Šmita saimniecības lielais lepnums ir zemeņu lauks. Zemeņu audzēšana bijusi tieši Jāņa ideja. Kamēr zemeņu lauks no viesu acīm noslēpies aiz klētiņas, sētas centrs ir kā īsts mākslas darbs, kas sastāv no neskaitāmām detaļām.

Viss Šmita pagalms ir puķu, dekoratīvu kociņu un ogu krūmu pilns. Pats saimnieks īpaši lepojas ar zelta jāņogu krūmu, kas ne vienam vien viesim jau radījis neizpratni - kas tās par ogām? Saimnieks atklāj, ka arī attiecībā uz īpatnējo ogu audzēšanu viņam jau esot savi plāni.

Puisis atklāj, ka visskaistāk sētā esot pašā vasaras plaukumā, kad viss ir vienos ziedos. Daudzās krāšņumaugu dobītes esot viņa omas lolojums. Savukārt māsai Alīnai esot ķēriens it kā novecojušām lietām piešķirt svaigu elpu.

Tā, piemēram, Alīna pirms meiteņu ierašanās iekārtojusi veco klētiņu tik mājīgi, ka ikvienam viesim tajā gribas apmesties uz palikšanu. Piedomāts ne tikai par telpas izskatu, bet arī sajūtām, kas rodas tajā ieejot. Jau paverot klētiņas durvis, pārņem pirtsslotu un pļavas zālīšu maigā smarža un īpaša sajūta, ko rada ģimenes rūpīgi glabātie vēsturiskie nieciņi.

Ikvienā Šmita sētas stūrītī atrodams kāds interesants akcentiņš vai detaļa, pie kuras "piesiet aci". Te pakarinātas senas pastalas, te pielikta vēsturiska zemkopības mašīnu fabrikas izkārtne, te veca šujmašīna pārtaisīta par jauku galdiņu.

Pat tāda vieta kā parastā lauku tualete nopelnījusi savu mazo mākslas darbu un izrotāta ar ābolīšiem. Starp citu, ja Jānim paveiksies šovā atrast īsto meiteni, arī kāzas visticamāk tiks svinētas šajā skaistajā sētā.

"Es par to jau domāju, kad es gatavoju klēti meiteņu uzņemšanai. Pati kāzas nosvinēju šajā klētī, ja būtu tagad jārīko kāzas Jancim, tas būtu kas grandiozs," iedvesmas pilna lauku sētu izrotāt brāļa kāzām ir viņa māsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!