Foto: F64

Pirmdien, 19. novembrī, kinoteātrī Splendid Palace notika jaunās latviešu filmas Sapņu komanda 1935 pirmizrāde, un novērtēt Andreja Ēķa un Aigara Graubas (attēlā centrā) jaunāko veikumu bija ieradušies daudzas prominences.

Filma Sapņu komanda 1935 ir patriotisks veiksmes stāsts par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā 1935. gadā Ženēvā, kur Latvija kļuva par pirmo Eiropas čempioni. Filmas centrā ir Latvijas valstsvienības treneris Valdemārs Baumanis un viņa radītā "Sapņu komanda".

Noskatīties filmu uz lielā ekrāna pirmdienas vakarā bija ieradušies arī daudzi no kinodarbā redzamajiem aktieriem, kā arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kuriem filmā uzticētas nelielas lomiņas, piemēram, laika ziņu diktors Māris Grigalis, kurš filmā atveido Spānijas basketbola izlases treneri.

Tāpat pirmizrādi plašā pulkā apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki - starp pirmajiem skatītājiem bija Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, bijušie prezidenti Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers, ekspremjers Māris Gailis ar sievu, arhitekti Zaigu un daudzi citi prominenti viesi.

Skatītāju atsauksmes par jauno latviešu filmu sociālajos tīklos ir pretrunīgas - kamēr vieni jūsmo par lielisko humoru un atzīst, ka šī ir viena no labākajām komēdijām, kāda Latvijā pēdējās desmitgadēs tapusi, citi atzīst, ka tandēms Ēķis un Grauba arī šoreiz licis vilties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!