Foto: F64

Populārais pavārs, televīzijas raidījumu vadītājs un uzņēmējs Elmārs Tannis (attēlā) ne tikai šiverējas virtuvē - kad darbi pie plīts pabeigti, vakaros viņš skatās filmas, un reizēm kopā ar ģimeni tiek sarīkoti īsteni kino vakari ar popkornu.

"Filmas skatos gan kinoteātrī, gan mājās. Tiesa, pirms krīzes biežāk sanāca iet uz kino. Filmas man patīk skatīties gan vienatnē, gan kopā ar ģimeni.

Ar ģimeni mēdzam sarīkot kino vakarus - izklājam uz grīdas segas un spilvenus, pagatavojam popkornu. Reizēm šādā atmosfērā noskatāmies divas filmas pēc kārtas.

Savukārt tad, ja vēlu vakarā skatos filmas viens pats, reti redzu tās beigas. Parasti iesnaužos. Ģimene jau pieradusi, ka mēdzu iemigt pie televizora," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta atraktīvais pavārs.

Kā saka pats Tannis, viņš iecienījis dažāda žanra filmas. Elmārs nesmādē arī animācijas filmiņas. Visspilgtāk atmiņā viņam palikusi multiplikācijas filma Gardēdis (Ratatouille), kuras stāsts ir par žurkulēnu Remī, kurš nolēmis kļūt par restorāna šefpavāru.

"Protams, šī filmiņa man ir ļoti tuva tādēļ, ka tajā stāstīts par gatavošanu un ēdienu, taču veids, kā stāsts pasniegts, ir sirsnīgs un jauks. Filmiņa sniedz dzīves mācību: jebkurš var iemācīties gatavot, ja vien ļoti to grib. Un tā dzīvē ir pilnīgi ar visu. Ja ir mērķis un sapņi, vajag uz tiem iet," stāsta Tannis.

Savukārt kino darbs, kurš ļoti ietekmējis un iespaidojis Elmāru, ir Mirušo dzejnieku biedrība (Dead Poets Society). Šī filma likusi viņam paskatīties uz dzīvi citādāk.

"Mani kā jaunieti šis stāsts ļoti ietekmēja. Filma ir par puišiem, kuri mācās privātajā skolā. Šajā vidē ir viens cilvēks, kurš vēlas mainīt un ietekmēt pastāvošo sistēmu. Galvenās lomas atveidotājs, aktieris Robins Viljamss, filmā bija lielisks.

No šī kino darba man spilgti atmiņā palicis izteiciens Carpe diem, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē izbaudi dienu. Kopš brīža, kad šo filmu noskatījos, uz visu mūžu šis izteiciens palicis manā atmiņā," stāsta pavārs.

Elmāru līdz sirds dziļumiem aizkustinājusi filma Augusts Rašs: Sirds mūzika (August Rush). Lai gan stāsts ir par mūziku un to, kā tā maina cilvēku dzīves, pavārs velk paralēles arī ar savu darbības sfēru - ēdienu gatavošanu.

"Mūzikas skaņas var salīdzināt ar garšām un ēdienu. Skatoties šo filmu, vilku paralēles ar ēst gatavošanu. Stāsts bija romantisks un skaists - patiesa mīlestība, zaudējums, satikšanās. Jebkuram cilvēkam ieteiktu šo filmu noskatīties," noslēgumā saka Tannis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!