Foto: EPA/LETA

Jaunā britu aktrise Emma Vatsone (attēlā centrā) uz filmas Harijs Poters un nāves dāvesti (Harry Potter and the Deathly Hallows) pirmizrādi ieradusies ar īsu matu griezumu un visai atklātā mini kleitā, kas šūta no melnām mežģīnēm un izgreznota ar melnām spalvām.

Tomēr Vatsonei no žurnālistiem nav izdevies noslēpt, ka viņa kleitu muguras daļā pielīmējusi pie ķermeņa ar īpašu līmlenti, iespējams, cerot izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem uz sarkanā paklāja.

Jauniņā aktrise, kura studē angļu literatūru Brauna universitātē ASV, atzinusies, ka deviņus gadus ilgās filmēšanas dēļ Harija Potera filmās mazgadīgajiem aktieriem bijusi visai grūta bērnība un jaunība.

Aktrise žurnālistiem sacījusi, ka nav varējusi atļauties darīt to, ko darīja daudzas viņas vecuma meitenes, piemēram, mainīt matu griezumu - viņas līgums ar kinostudiju paredzēja, ka Vatsonei jānēsā gari mati, tāpat kā viņas attēlotajai varonei Hermionei. Kad darbs pie filmēšanas bijis pabeigts, Vatsone uzreiz šķīrusies no savām cirtām.

"Manas sajūtas nav viennozīmīgas. No vienas puses, protams, ir atvieglojums, jo filmēšanās dēļ tomēr bija spiediens ilgus gadus, no otras puses - ir skumji, ka tagad man vairs ikdienā nebūs blakus tie brīnišķīgie cilvēki, kuri jau kļuvuši par manu ģimeni," teikusi Vatsone.

Viņa kļuvusi par bagātāko jauno aktrisi pasaulē, pateicoties līgumam par filmēšanos "poteriādē" - jaunās aktrises īpašumu vērtība ir lielāka par 32 miljoniem ASV dolāru.

Savukārt filmas galvenā varoņa lomas atveidotājs Daniels Redklifs salīdzinājis Harija Potera industriju ar mafiju: "Ja jūs esat tur nokļuvis, tad atpakaļceļa vairs nav". Daniels izteicies, ka viņš diez vai piekristu filmēties jaunā filmā par Hariju pat tad, ja grāmatu par Hariju Poteru autore Džoanna Roulinga uzrakstīs stāstu cikla turpinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!