Foto: AP/Scanpix/LETA

Vienam no populārākajiem seriāliem televīzijas vēsturē "Troņu spēle" ("Game of Thrones"), kas astoņu gadu ētera dzīves laikā godalgots ar 47 balvām "Emmy", svētdien pārraidīta noslēguma sērija.

ASV telekanāla HBO seriāla astoņās sezonās pavisam bijušas 73 sērijas.

Pēdējā sērija viduslaiku tēmās balstītajā sāgā, kas uzņemta pēc rakstnieka Džordža Mārtina romānu motīviem, ilga stundu un 20 minūtes, noslēdzot sižeta līniju ar vairāk nekā desmit varoņu līdzdalību.

Kā liecina telekanāla HBO dati, seriāla pēdējās sezonas auditorijas apjoms pārspējis agrākos rekordus. Katru sēriju tikai ASV vien vērojuši vidēji 43 miljoni skatītāju, kas, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, bijis kāpums par desmit miljoniem.

Kaut arī seriāla pilotsērija tās sākotnējā formā nav tikusi pārraidīta, turklāt vairākas tās epizodes pārfilmētas, bet seriāla varoņiem piemeklēti citi aktieri, televīzijas sāga kļuvusi par kultūras fenomenu.

Pakāpeniski audzis seriāla budžets, un pēdējā sezonā vienas sērijas uzņemšana maksājusi pat 15 miljonus dolāru, vēsta izdevums "Variety". Seriāls godalgots ar vairākām balvām "Emmy", arī labākās drāmas kategorijā.

Telekanāls HBO jau plāno prīkvela seriāla uzņemšana, un tā darbība norisināsies vairākus tūkstošus gadu agrāk, savukārt paredzēts, ka seriāla autori Dens Veiss un Deivids Beniofs strādās pie "Zvaigžņu karu" nākamajām filmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!