Svētdienas, 17. maija, vakarā Austrijā ar svinīgu sarkanā paklāja ceremoniju dots oficiāls starts šī gada Eirovīzijas dziesmu sacensībai. Greznajā pasākumā īpaši spoži mirdzēja Latvijas pārstāve Aminata Savadogo (attēlā centrā).

Konkursanti atklāja šī gada dziesmu sacensību ar svinīgu iznācienu pa sarkano paklāju. Arī šogad Eirovīzijas dalībnieku pulciņš ir visai raibs - netrūkst ne tradicionālo seksīgo puišu un boibendu, ne atraktīvu rokeru, ne hipsterīgu apvienību, ne seksīgu lēdiju pikantās kleitiņās, ne dažādu dīvaiņu.

Šis gads ir kā pierādījums tam, ka Eirovīzija nudien paredzēta it visiem - startē gan atraktīvi panki ar Dauna sindromu, gan dāma invalīdu ratiņos.

Īpaši labi uz sarkanā paklāja izskatījās Latvijas pārstāve Aminata Savadogo. Meitene bija tērpusies interesantā melnā kleitiņā, kurā roķīgi ādas elementi savienojās ar gaisīgiem tilla mākoņiem. Kleita bija latviešu zīmola Coo Culte darinājums.

Pasākumā spoži mirdzēja arī pagājušā gada uzvarētāja Končita Vursta, kura jau labu laiku var lepoties ar jaunu matu griezumu.

Sagaidīt šī gada Eirovīzijas zvaigznes bija ieradušies arī tūkstošiem fanu. Daudzi bija paņēmuši līdzi karogus, lai paustu atbalstu konkrētas valsts pārstāvim. Zvaigznes bija vēlīgas un labprāt nopozēja selfijos ar faniem.

Jau otrdienas, 19. maija, vakarā TV skatītāji varēs baudīt konkursa pirmo pusfinālu, kurā gan Latvija nevarēs balsot. Piedalīties balsošanā varēsim otrajā pusfinālā, kas notiks ceturtdien, 21. maijā, un kurā būs jātur īkšķi par Aminatu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!