Foto: DELFI

Šonedēļ kinoteātrī Ksuns tika atzīmēti divi svētki reizē. Kopā ar mūzikas festivāla Porta atklāšanu tika svinēts arī raidījumā Sirmais. Kulta ēdieni jaunās sezonas starts.

Kā jau tas piederas svinībām pie pavāra, galdā tika celti īpaši gardumi. Viesi tika lutināti arī ar muzikāliem kārumiem un paši pirmie varēja gūt ieskatu raidījuma jaunās sezonas notikumos.

Kulta ēdienu komanda četrās sezonās apceļojusi četrus kontinentus un divdesmit septiņas pasaules valstis. Mārtiņš Sirmais atklāj, ka šis kulinārais piedzīvojums uz visiem laikiem mainījis viņa attieksmi pret ēdienu un tā kultūru.

Šajā sezonā, kad izgaršotas Indija, Igaunija, Maroka, Austrija, Taivāna, Izraēla un Ungārija, viņš kulta ēdiena fenomena slepeno formulu atklās arī skatītājiem.

Jaunajā sezonā skatītājiem būs iespēja aizceļot uz Indiju un iepazīt vienu no pasaules ēdienu karaļiem - vistas kariju. Igaunijas sērija stāstīs par brokastu putru kamu un atklās latviešu un igauņu kopīgās rakstura iezīmes. Ceļojumā uz Maroku varēs acīm baudīt tadžīnas dažādību.

Sirmais aicinās arī ābolu strūdeles medībās uz Austriju, Taivānas piedzīvojums skatītājus lutinās ar pelmeņu gatavošanas receptēm, Izraēlā būs iespēja atklāt humusa gatavošanas noslēpumus. Savukārt ceļojums uz Ungāriju pašam Mārtiņam bijis patīkamiem pārsteigumiem pilnākais - tā izrādījusies gaļas un gaļēdāju paradīze.

Sirmais. Kulta ēdieni jaunās sezonas garšas meklējumi sāksies ceturtdienas, 29. oktobra, vakarā LTV1.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!