Foto: NPO/AVROTROS/NOS

Pēc mazāk nekā sešiem mēnešiem Roterdamā, Nīderlandē, notiks starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija 2020", un lielā notikuma gaidās plašākai sabiedrībai atrādīts skatuves, uz kuras kāps 41 valsts pārstāvis, dizains.

Portāls "Eurovision.tv" šonedēļ vēsta, ka skatuves dizainu veidojis nopelniem bagātais vācu dizaineris Florians Vīders. Kā atklājis mākslinieks, skatuves dizainu iedvesmojuši Nīderlandes daudzie kanāli un tilti, kā arī konkursa šī gada sauklis "Open Up" jeb "Atveries".

Tāpat arī šogad tiks atgriezta tā dēvētā zaļā istaba, kurā tradicionāli pulcējas konkursanti. Pērn Telavivā ierastā "grīnrūma" nebija.

"Dizainā atveidota debesu, jūras un zemes mijiedarbība. Šos elementus apvieno horizonts, kas ir kā atvērts logs uz konkursa "Eirovīzija 2020" pasauli. Grīdas plānu iedvesmojuši kanāli un tilti, kas Nīderlandē savieno zemi un ūdeni. Ar šo dizainu mēs māksliniekus vēlamies novietot pēc iespējas tuvāk publikai," klāstījis Vīders.

Vīders skatuves dizainu "Eirovīzijai" pirmoreiz veidoja 2011. gadā, kad konkurss notika Diseldorfā, Vācijā. Gadu vēlāk viņš veidoja konkursa skatuvi Baku, Azerbaidžānā. Savukārt 2015. gadā Vīderam tika uzticēts veidot "Eirovīzijas" skatuvi Austrijā, 2017. gadā – Ukrainā, gadu vēlāk – Portugālē, bet šogad maijā – Telavivā, Izraēlā.

Atgādinām, ka "Eirovīzijā", kas šogad notika Izraēlā, uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis Dankans Lourenss ar dziesmu "Arcade". Savukārt Latviju šogad pārstāvēja grupa "Carousel", kurai neizdevās kvalificēties finālam.

65. "Eirovīzijas" dziesmu konkurss nākamgad notiks Roterdamā, Nīderlandē. Pusfināli tiks aizvadīti 12. un 14. maijā, savukārt 16. maijā notiks lielais fināls, kurā jau garantēti iekļuvušas lielā piecinieka valstis Francija, Vācija, Itālija, Spānija un Lielbritānija, kā arī rīkotājvalsts Nīderlande. Konkursā piedalīsies dalībnieki no 41 valsts, tostarp arī Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!