Foto: Publicitātes foto

Pavasarī Latvijas Televīzijas pirmā kanāla skatītāju vērtējumam tiks nodots jaunais pavāra Mārtiņa Sirmā (attēlā centrā) projekts Sirmais. Kulta ēdieni, kura veidošanas laikā pavārs pabijis ne vienā vien pasaules valstī.

Kā sola raidījuma veidotāji, sešos stundu garos, krāsainos un aizraujošu piedzīvojumu pilnos raidījumos Mārtiņš kopā ar skatītājiem apceļos pasauli, sadraudzēsies ar cilvēkiem Itālijā, Beļģijā, Spānijā, Francijā, Amerikā un Meksikā un iepazīsies ar ēdieniem, kurus šie cilvēki ēd un mīl un kuri ir pazīstami visā pasaule.

"Es to daru tāpēc, ka es gribu zināt. Gribu iepazīt pasauli un cilvēkus. Lai galva paliek plašāka! Piemēram, tagad es zinu, ka garneli var izzvejot ar mailīšu tīklu. Ka Normandijā garneļu zvejošana ir tas pats, kas Latvijā sēņošana. Ka tas nav ekskluzīvi un tikai miljonāru ēdienkartē, bet ka tā ir īstā dzīve lielai daļai burvīgu, vienkāršu cilvēku," par gūtajiem iespaidiem stāsta Sirmais.

Sirmais. Kulta ēdieni būs pirmais vērienīgais televīzijas projekts, kur galvenajā lomā ir ēdiens. Raidījuma veidotāju neremdināmā zinātkāre par ēdienu izcelsmi un drosmīgā ambīcija iepazīt pasaules kulta ēdienus tuvplānā ir vainagojusies spilgtos stāstos ne tikai par kulināriju, bet arī par cilvēkiem

Producente Ilze Lasmane-Brože atklāj, ka šoreiz būtiski licies turpināt attīstīties, pētīt, izzināt un iet tālāk.

Vairāku gadu garumā Mārtiņš ir veicis skaistu un vienlaikus arī sarežģītu darbu - apceļojis un iepazinis Latviju, tās cilvēkus un ēdienus. Tagad viņš savās mīļajās mājās ienesīs pasaules elpu. Mēs redzam Latviju kā pasaules daļu.

Mēs šajos ceļojumos dzīvojam kopā ar vietējiem, kopā ēdam, sarunājamies, smejamies, dalāmies savās domās, mēs iefiltrējamies viņu dzīvēs un saprotam, ka pasaule ir viens kopīgs veselums, bet ēdiens ir viena no tās būtiskākajām identitāti un kultūru raksturojošajām lietām," skaidrojusi producente.

Arī pats Sirmais uzsver, ka šoreiz tas stāsts nebūšot tikai par receptēm - Mārtiņš mācīsies kopā ar skatītāju, un mācību procesā ne vienmēr viss izdodas ar pirmo reizi.

"Tā iespēja būt uz visiem simts procentiem iekšā tajā brīdī un ēdienā no visiem aspektiem, kad nekā cita nav, ir unikāla! Tu cep, tu ēd, tu saproti un tu atklāj noslēpumu," priecājies Sirmais.

Galerijā: ieskats Sirmā un viņa komandas piedzīvojumos Beļģijā, Itālijā, Spānijā un Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!