Foto: Publicitātes foto

Nupat sākusies LMT oriģinālseriāla filmēšana. Tā uzņemšanai dots starts ar ļoti īpašu rituālu – Ar radošās komandas parakstiem klāta šķīvja simbolisku saplēšanu un pirmo ainu filmēšanu Rīgas Vagonu rūpnīcas pamestajās telpās.

Jau pirmajā filmēšanas dienā seriāla varoņi nokļuva neizzinātajā un noslēpumainajā virtuālās realitātes pasaulē, bet galvenās vīriešu lomas atveidotājs Regnārs Vaivars iejutās mākslīgā intelekta tēlā, "Delfi Izklaidi" informē seriāla veidotāji.

Darbs pie seriāla filmēšanas Vagonu rūpnīcas pamestajos angāros pirmajā dienā ilga 12 stundas. Līdzās aktieriem Regnāram Vaivaram, Ģirtam Jakovļevam un Kārlim Kušķim plecu pie pleca strādāja arī radošā komanda 30 cilvēku sastāvā, iemūžinot seriāla epizodes, kurās virtuālajā realitātē ar Vaivara attēloto mākslīgā intelekta tēlu un galvenās varones mīļoto Raimondu tiekas viņas vectēvs un brālis.

Kā stāsta seriāla veidotāji, Rīgas Vagonrūpnīcas laika zoba skartās telpas šo ainu filmēšanai izvēlētas apzināti, jo tām ir unikāls mērogs un vērojamas fantastiskas gaismas spēles.

Neraugoties uz skarbajiem apstākļiem – aukstumu, kas pirmajā filmēšanas dienā bija neatņemams pavadonis seriāla radošajai grupai un aktieriem, režisors Uldis Cipsts pauž gandarījumu par paveikto.

"Seriāls ir aizkustinošs un patiess stāsts ir par ikviena cilvēka personības īpašo nozīmi un fantāzija mūsu stāstā ir nevis pašmērķīga, bet palīdz saprast, ka nekas dzīvē nav līdz galam vienkārši, pareizi un labi, vai otrādi, visam ir sava gaišā un tumšā puse. Mūsu mērķis ir lai šo seriālu varētu skatīties atkal un atkal - katru reizi saskatot ko jaunu, personisku un sev saprotamu. Paldies lielajiem aktieriem, kuri ir piekrituši strādāt mūsu projektā un es katru dienu atkal un atkal apbrīnoju milzīgo darbu, talantu un pašaizliedzību, kādu lielās aktieru zvaigznes iegulda katrā mazākajā sīkumā, palīdzot arī filmēšanas komandai. Bet seriāla galvenās lomas atveidotāja, Ilva, kaut arī gados jauna, iekļaujas mūsu godalgoto zvaigžņu sastāvā un viņu gaida spoža karjera," stāsta režisors.
Foto: Publicitātes foto

Kā atklāj seriāla veidotāji, ikviens no iesaistītajiem aktieriem aizrautīgi strādā ar savu lomu un aktieru komanda aktīvi iesaistījusies arī seriāla tēlu izveidē. Galvenajā varonē Gundegā pat esot saskatāma zināma līdzība ar lomas atveidotāju, aktrisi Ilvu Centeri.

Lai seriāla notikumi, dialogi un vide, kuru caurauž mūsdienu tehnoloģijas būtu pietuvināti realitātei informācijas tehnoloģiju nozarē, seriāla veidošanā piesaistīts arī IT uzņēmuma "Accenture" Baltijā vadošais mākslīgā intelekta eksperts.

Atgādinām, ka LMT seriāls pie skatītājiem nonāks rudenī un tas būs redzams LMT mājas viedtelevīzijā. Seriāla ar komēdijas un fantastikas elementiem centrā būs jaunas, pašpārliecinātas sievietes – informācijas tehnoloģiju speciālistes Gundegas (Ilva Centere) un viņas nesen aizsaulē aizgājušā mīļotā – Raimonda (Regnārs Vaivars), kurš ar tehnoloģiju palīdzību pārtapis mākslīgajā intelektā, mīlasstāsts. Līdzās abu varoņu mīlasstāstam seriālā risināsies arī spraigi notikumi IT uzņēmumā, kurā strādā galvenā varone. Seriālā būs redzami tādi Latvijā zināmi un iemīļoti aktieri kā Ināra Slucka, Artūrs Skrastiņš un Ģirts Jakovļevs. Seriāla scenārija autori ir dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un aktieris Artūrs Dīcis. Tāpat pie scenārija strādājis arī pieredzējušais fantāzijas seriālu autors Aleksejs Karaulovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!