Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 7. maijā, tika dots starts pasaulē populārā talantu šova "X Faktors" Latvjas versijas reģionālajām atlasēm. Pirmā no tām tika aizvadīta Liepājā, un ļaužu atsaucība bija visnotaļ ievērojama.

Kā vēsta raidījuma pārstāvji, Liepājas Olimpiskajā centrā bija sapulcējies prāvs potenciālo "X Faktora" dalībnieku pulciņš. Viņu sniegumu izvērtēja žūrija, kuras sastāvā bija šova Latvijas versijas producenti Guntars Gulbiņš un Ilze Ūdre, projekta muzikālā producente Maija Sējāne un mūziķis Markus Riva.

Jau pirmajā reģionālajā atlasē Liepājā uzmirdzējuši vairāki spilgti talanti. Turpmākajās dienās "X Faktora" žūrija viesosies Valmierā, Jelgavā, Rēzeknē un Jēkabpilī. Savukārt sestdien, 12. maijā, pulksten 12 "Studio 69" notiks Rīgas atlase, kas arī būs noslēdzošā.

Šova veidotāji arī atgādina, ka paralēli reģionālajām atlasēm līdz 11. maijam iespējama pieteikšanās mājaslapā XFaktors.lv. Tā notiek trīs kategorijās: dalībniekiem vecuma grupās 16-25 un 25+, kā arī vokālajām grupām.

Reģionālajās atlasēs šova pretendentiem jāizpilda dziesma pēc savas izvēles, kā arī jābūt gataviem nodziedāt kādu dziesmu pēc žūrijas lūguma un atbildēt uz jautājumiem par savu pieredzi un muzikālajām iecerēm. Var dziedāt pie līdzi paņemtas fonogrammas vai bez pavadījuma. Par atlases rezultātiem dalībnieki tiks informēti individuāli. Labākie no reģionālajām atlasēm tiks aicināti uz televīzijas atlasēm, kas jūlijā notiks Rīgā.

"Mēs aicinām būt drosmīgiem. Ja tev ir bijis sapnis saistīt savu dzīvi ar mūziku vai nokļūt uz lielās skatuves, tad nebaidies – nāc un rādi savu talantu. Izmanto iespēju! Vienīgais sliktais, kas var notikt – tu vari palaist garām iespēju piepildīt savu sapni," aicina "X Faktora" komanda.

Tiem, kuriem šķiet, ka viņi nav gatavi atlasei, producenti atgādina, ka pēdējā brīža faktors var būt izšķirošais – pirmās sezonas uzvarētājs Arturs Gruzdiņš piedalīties atlasē bija nolēmis pēdējā brīdī, tikai atlases dienā izlemjot, kādu dziesmu izpildīs, bet tas nestājās ceļā veiksmīgai dalībai projektā un triumfam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!