Foto: Publicitātes foto

19. decembrī kinoteātrī Parex Plaza savu pirmizrādi piedzīvos Losandželosā dzīvojošā latviešu režisora Jāņa Rutmaņa filma Kailums, kas uzņemta pēc tāda paša nosaukuma Zigmunda Skujiņa romāna motīviem, informē pasākuma atbalstītāji.

Romāna pirmais ekranizējums režisora Arvīda Krieva vadībā ar nosaukumu Spēle tapis jau 1981. gadā.

Filmas sižets risina mūsdienu sakaru tehnoloģiju, bet vienlaikus arī laikmetiem pāri stāvošu cilvēcisku kaislību radītu situāciju. Tās galvenais varonis ir jauns students Viktors, kurš populārajā portālā draugiem.lv uzdodas par pazīstamu žurnālistu Aleksandru, lai pievērstu sev iekārojamas sievietes - Paulas - uzmanību. Taču viņš nezina, ka viņa apbrīnas objekts dzīvo kopā ar savu draugu Vari un sen vairs šo portālu neizmanto. Drīz vien atklājas, ka patiesībā pastāv melu dubultspēle, kurā iesaistīta arī Paulas kaimiņiene Olita. Nozagto identitāšu stāstam turpinoties, intriga un morālā korupcija vēršas plašumā.

Filmā piedalās pazīstamu aktieru plejāde - Agnese Zeltiņa, Rūdolfs Plēpis, Pauls Dombrovskis, Artuss Kaimiņš, Santa Didžus, Normunds Laizāns, Dana Černecova, Juris Žagars, Andris Bulis, Dana Lāce, Anastasija Timošenko, Regnārs Vaivars, Jana Čivžele, Valdis Vanags, Jānis Vimba, Dainis Smiļģis, Natālija Grebņeva un Kristīne Beļicka. Īpašu noskaņu filmai devis Rūdolfs Plēpis, kurš 1981. gada filmā atainoja šī stāsta galveno varoni, savukārt filmā Kailums iejuties tā sirdsapziņas lomā.

Režisors Rutmanis stāsta, ka ideja uzņemt filmu radusies Amerikā, kur viņš dzīvo un strādā jau kopš 1991. gada. Pirms septiņiem gadiem viņš pabeidzis Kolumbijas Filmu skolu Čikāgā, bet drīz pēc tam uzsācis karjeru kino jomā Losandželosā. Jaunais režisors darbību pilnmetrāžas filmu nozarē uzsāk ar aktuālu tēmu par jauniešu sarežģītajām attiecībām interneta laikmetā.

"Lai arī Zigmunda Skujiņa romāns Kailums iznācis pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem, pašos pamatos jauniešu attiecības joprojām ir tādas pašas, vienīgi interneta laikmets radījis jaunas attiecību formas un iespējas. Filmas galvenais varonis ir tēls, kuram bieži uznāk bailes, un viņš ir pārāk gļēvs, lai atklātu savu īsto "es", tādējādi izraisot virkni neparastu notikumu un izšķirot citu tēlu likteņus - lai arī filmā tas parādīts visai komiskā gaisotnē, es ticu, ka mūsdienu tehnoloģiju iespējas patiesi var radīt šādas situācijas un sarežģījumus," stāsta Rutmanis.

Filmas Kailums uzņemšana sākta 2007. gadā Latvijā, savukārt montāža veikta šogad Amerikā un tās pirmizrāde notiks jau šomēnes Latvijā. Kinoteātrī Parex Plaza filma būs skatāma divas nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!