Foto: DELFI

Lai arī attiecību spēles ''Netīrās dejas'' jaunākais puisis Roberts Stripkāns (attēlā) radījis romantiska saldumiņa iespaidu, viņa dzīves pieredze ir skarba. Lai nokļūtu tur, kur viņš ir tagad, puisim nācies cīnīties ar naudas grūtībām un izārstēt smagu slimību.

Roberts ir no Ludzas un pats sevi dēvē par "lauku puisi no Latgales". Deju viņš sauc ne tikai par savu hobiju, bet principā arī dzīves glābēju. "Visu bērnību es ļoti slimoju. Man bija hepatīts un visu laiku vajāja nopietnas saaukstēšanās.

Tas, ka sāku nodarboties ar dejām, mani izārstēja, tas mani principā izglāba. Tā bija fiziskā aktivitāte, kas man sagādāja prieku. Varbūt mans stāsts šķiet neticams, bet, ja tu visu sevi atdod dejās, tas maina dzīvi.

No tā brīža esmu kā pielipis pie dejām. Man visu laiku iekšā ir sajūta – ja es vairāk nedejošu, es atkal saslimšu. Tas vairs nav pat hobijs – no dejām atkarīga visa mana dzīve," sarunā ar "Delfi Izklaide" atklāj Roberts.

Taču ne tikai slimību viņam nācies uzvarēt. "Esmu gājis caur uguni, ūdeni, sviedriem un asarām. Mans ceļš dejā nav bijis viegls. Sākumā bija tā, ka ļoti gribas dejot, bet finansiāli nevaru to atļauties. Esmu darījis lauku darbus, strādājis celtniecībā, lai nopelnītu naudu savam sapnim.

Ir bijis tā, ka ir daudz uzstāšanās, daudz darba, galva plīst pušu. Es to nebūtu paveicis bez savu tuvāko cilvēku atbalsta, draugiem un vecākiem," par izlaušanos deju pasaulē stāsta jaunais talants.

Nu Roberts kopā ar domubiedriem nodibinājis deju studiju "Master of Spark" , kur apmāca citus kustību mākslā. Robertam tuvākais ir hiphops, bet viņš cenšas attīstīt sevi dažādos žanros.

Dejotājs dēvē sevi par "crazy" cilvēku, kuram nav problēmu izlēkt ar gumijām vai parakstīties vēl uz kādām ekstrēmām aktivitātēm. Savulaik viņš spontānas idejas vadīts nopircis vienvirziena biļeti uz Kipru, kur pēc tam ātri iekārtojies darbā un nodzīvojis trīs mēnešus.

Foto: DELFI
Tai pašā laikā Robertā netrūkst arī romantikas, kuras izpausmju dēļ nācies arī smagi vilties.

"Bērnībā atzinos mīlestībā meitenei, kuru ļoti, ļoti mīlēju. Diemžēl meitene to uztvēra kā joku. Man tas bija ļoti, ļoti sāpīgi," atceras simpātiskais puisis. Mīlas dzīvē viņam arī pēc tam īsti nav veicies – Roberta ilgākās attiecības turpinājušās vien trīs mēnešus.

Dejotājam apnikuši nenopietni romāni – viņš ir ieradies šovā, lai izveidotu nopietnas attiecības, iespējams, pat sievu atrastu.

"Dejotājam atrast otru pusīti ir sarežģīti, vajag tādu pašu "crazy" cilvēku blakus Es meklēju meiteni ar raksturu, ar savu odziņu. Tādu, ar kuru nakts vidū aiziet izpeldēties. Katru dienu atnākt mājās, mierīgi uztaisīt vakariņas – tas nav man.

Manai sapņu meitenei jābūt gan labai dejotājai, gan labam cilvēkam. Bet, jā, ja meitenei būtu tāds raksturs īpatnējs, es varētu apprecēties arī tad, ja viņa vispār nemācētu dejot. Ja cilvēks ir dzīvespriecīgs, pilns spontānu ideju, bet nemāk dejot, tad man der," gatavs mīlas piedzīvojumam ir Roberts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!