Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ pirmizrādi lietotnē "Shortcut" un kanālā "STV Pirmā!" pirmizrādi piedzīvos Intara Rešetina veidotais komēdijseriāls "Terapeite bez grāda". Galveno lomu atveidošana stāstā uzticēta vairākiem populāriem pašmāju aktieriem, un laiku pa laikam seriālā uzmirdzēs arī kāds sabiedrībā zināms cilvēks.

Galvenajās lomās redzēsiet iemīļotus aktierus: Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, Lauri Subatnieku, Akvelīnu Līvmani, Jurģi Spulenieku un Mariku Šmuksti. Seriālā piedalīsies arī Dita Lūriņa, Rēzija Kalniņa, Agnese Zeltiņa, Ģirts Krūmiņš, Mārtiņš Meiers un citi aktieri, kā arī sabiedrībā zināmas personības, tostarp Intars Busulis un Markus Riva.

Jau vēstīts, ka seriāla stāsta centrā ir izbijusi uzņēmēja Sabīne Roziņa, kura kļūst par konsultanti it visos attiecību jautājumus. Sekss, nauda, nākotne – trīs minūšu "online" terapijā viņa piedāvā atrisināt it visas problēmas. Sabīnei klientu netrūkst, taču, kā tas bieži mēdz gadīties, terapeite arī pašas dzīvi – attiecības ar vīru Andri un ekscentrisko māti Annu – risina uz pacientu rēķina.

"Mēs visi esam skrējienā, mums pietrūkst laiks ģimenei, pienākumiem, sev. Seriāls savā ziņā paver iespēju skatītājiem ieraudzīt to problēmu loku, kas skar mūs ikvienu, un, iespējams, rast atbildes arī uz sev interesējošiem jautājumiem. Vai arī gūt baudu no tā, cik savdabīgi tiek risinātas stāsta varoņiem tik sasāpējušās jomas. "Terapeite bez grāda" ir šodienīgs un aktuāls, jo sižetā šķetinātās problēmas ļaus skatītājiem viegli identificēties," akcentē seriāla režisors Intars Rešetins. "Terapeite bez grāda" oriģinālo versiju ar nosaukumu "Web Therapy" veidojusi kulta seriāla "Draugi" ("Friends") aktrise Lisa Kudrova, un tas pasaulē iemantojis plašu popularitāti, savukārt Latvijā adaptēto versiju piedāvā "Helio Media".

Piedāvājam iepazīties ar seriāla galvenajiem varoņiem:

Ilze Ķuzule-Skrastiņa – Sabīne Roziņa

Foto: Publicitātes foto

Sabīne ir veiksmīgā jurista Andra Roziņa sieva, kurai apnicis strādāt finanšu jomā, un viņa nolēmusi sevi izklaidēt, praktizējot psihoterapiju.

Nedaudz izmēģinājusi spēkus pie dažiem paziņām, Sabīne nolemj radīt apvērsumu ar pilnīgi jaunu metodi – trīs minūšu psihoterapiju internetā. Izklausās neiespējami? Tikai ne jau Sabīnei. Sabīne nepazīst šķēršļus, ja skaidri redz mērķi. Un lai tik kāds pamēģina stāties viņas ceļā!

Lauris Subatnieks – Andris Roziņš

Foto: Publicitātes foto

Sabīnes vīrs, kurš ir gatavs atbalstīt savu sievu, jo tā visiem būs mierīgāk. Par to Andris pārliecinājies ilgajos laulības gados.

Tiesa, skatītāji visai ātri uzzinās, kāpēc Sabīnei ir tik daudz laika un spēka, lai ne tikai radītu drāmu savā, bet arī jauktos savu tuvāko dzīvēs. Izrādās, Andrim ir pašam sava slepena intīmā dzīve, kurā Sabīnei īsti nav vietas. Pat ja laulība jau sen kļuvusi formāla, viņi tomēr ir komanda un kopīgu mērķu sasniegšanai gatavi apvienot spēkus.

Akvelīna Līvmane – Anna

Foto: Publicitātes foto

Sabīnes māte un reizē arī vienīgais cilvēks pasaulē, kurš dara tikai to, ko grib, un pat Sabīnei par to nav nekādas varas. Pat tad, kad māte nolēmusi padarīt savu dzīvi interesantāku, adoptējot pilnīgi pieaugušu, nez kur sastaptu afrikāni.

Sarunās ar māti un arī māsu kļūst skaidrs, no kurienes Sabīnei tik milzīga caursišanas un izdzīvošanas spēja, jo viņas bērnība nu nemaz nav bijusi rozēm kaisīta. Māte, maigi izsakoties, ir pavisam dīvaina, un varbūt varam teikt, ka Sabīnei pat nedaudz laimējies, ka, vecākiem šķiroties, viņa tika paspēlēta kāršu partijā un palika dzīvot pie tēva. (Sabīne, protams, tika zaudētājam.)

Marika Šmukste – Bella

Foto: Publicitātes foto

Sabīnes bijusī kolēģe, kura izvēlējusies viņu par savu elku un mentoru. Bella ir ļoti glīta, bet tik neglābjami aprobežota, ka vienīgais iemesls, kāpēc Sabīne viņu pacieš, ir sievietes absolūtā pakļaušanās un izpildīgums.

Bellas vienkāršotā dzīves uztvere un nespēja atšķirt labu no ļauna, dod Sabīnei gandrīz neierobežotas iespējas manipulēt ar viņu.

Jurģis Spulenieks – Rolands

Foto: Publicitātes foto

Viens no Sabīnes pacientiem, kurš vēlāk kļūst par palīgu un sekretāru. Sabīne ir klātesoša visos viņa dzīves notikumos un šķietami pilnībā vada katru Ronalda un viņa līgavas Zanes soli.

Tiesa, Ronalds tomēr izrādās daudz dziļāks ūdens, kā domā Sabīne, un ik pa brīdim izspēlē ko tik pārsteidzošu, ka pat Sabīnei paliek vaļā mute.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!