Foto: Publicitātes foto

Beidzot zināmi to 19 izpildītāju vārdi, kas visu februāri cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Zviedrijā, un DELFI Izklaide ielūkojās izpildītāju biogrāfijās, lai nedaudz tuvāk iepazīstinātu ar dalībniekiem.

Katrā atlases raidījumā - 7. un 14. februārī - uzstāsies desmit dalībnieki (Samanta Tīna konkursā startē ar divām kompozīcijām), un šonedēļ DELFI Izklaide iepazīstina ar pirmo desmitnieku.

Kā jau ierasts, par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijā cīnīsies gan pieredzes bagāti un pašmāju mūzikas cienītājiem labi zināmi izpildītāji, gan tādi, kuri līdz šim plašākas sabiedrības uzmanību nav guvuši.

Paula Dukure

Foto: Publicitātes foto

Kā stāsta pati Paula, viņa dzied tik ilgi, kopš sevi atceras. Mūzikas pamatus iemācījis tētis Edijs, kurš pats ir basģitārists. Lielākoties Paula savas vokālās spējas ir izkopusi pašmācības ceļā un iedvesmojoties no saviem mīļākajiem dziedātājiem.

Pateicoties lielajai aizrautībai ar rokmūziku, dziedātāja jau 11 gadu vecumā uzstājās festivālā Liepājas dzintars un bija konkursa Zigmara Liepiņa Jaunās zvaigznes laureāte.

Viņai šī nav pirmā reize Eirovīzijas nacionālajā atlasē, un televīzijas skatītāji viņu noteikti atceras arī no šova Dziedošās ģimenes, kur viņa startēja kopā ar tēti un brāli.

Konkursā Supernova Paula startēs ar dziesmu Look In The Mirror, ar kuru dziedātāja ikvienam vēlas atgādināt, ka "doma par to, ka īsta laime rodas ārpus tevis, ir tikai ilūzija, jo laime ir katra cilvēka paša izvēle".

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Paula_Dukure_-_Look_In_The_Mirror.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

'ElektroFolk'

Foto: Publicitātes foto

Vērīgākie televīzijas skatītāji grupu ElektroFolk atceras no pērnā gada konkursa Supernova, kad šī muzikālā apvienība ieguva trešo vietu.

Kā skaidro paši mūziķi, darbības sākumā ElektroFolk savu mūziku veidoja, par pamatu ņemot senu latviešu tautas muzikālo mantojumu. Laika gaitā grupas draudzība ar etnisko virzienu ir saglabājusies, bet šobrīd jau krietni abstraktākā un simboliskākā formā.

Grupas repertuāru arvien vairāk papildina oriģinālkompozīcijas, kurās gan mūzika, gan teksts ir komandas jaunrade, un tas tuvina ElektroFolk pasaules mūzikas plašumam.

Grupas sastāvā darbojas Iveta Baumane, kura divas reizes piedalījusies dziedošo ģimeņu šovā, vairākkārt mēģinājusi izcīnīt ceļazīmi uz Eirovīziju, dziedājusi bekvokālus virknei populāru mūziķu un citādi muzikāli sevi pilnveidojusi.

Kolektīva pastāvīgajam kodolam - Aināram Majoram, Viesturam Samtam un Uģim Vītiņam - nesen pievienojies arī muzikālais talants no Ventspils Roberts Pētersons, un šogad skatītāju un žūrijas simpātijas ElektroFolk mēģinās izcīnīt ar dziesmu Miracle Drums.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Miracle_Drums_master.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Rūta Dūduma

Foto: Publicitātes foto

Rūta Dūduma ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, vokālās grupas Framest un muzikālās apvienības Vintāža soliste.

Tāpat jaunā dziedātāja paralēli studijām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā piedalās dažādos teātra, mūziklu iestudējumos, kā arī pasniedz vokālās nodarbības.

Dūduma pati atzīst, ka guvusi neatsveramu pieredzi, sadarbojoties ar Latvijas izcilākajiem mūziķiem - Raimondu Paulu, Intaru Busuli, Musiqq, Donu, Andri Ērgli, Mārtiņu Braunu, Lauri Reiniku un citiem.

Konkursā Supernova viņa startēs ar dziesmu Being A Friend.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/RUTA_DUDUMA_-_Being_A_Friend__MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Ivo Grīsniņš-Grīslis

Foto: Publicitātes foto

Ivo Grīsniņš Grīslis ir rekordists - šī ir astotā reize, kad viņš mēģina tikt uz Eirovīziju.

Ivo sācis muzicēt popgrupā jau sešu gadu vecumā, absolvējis Aizkraukles Pētera Barisona mūzikas skolas trompetes klasi un ilgāku laiku dziedājis Gunāra Kalniņa vadītajā GG Choir.

Muzikālo pieredzi izpildītājs smēlies arī televīzijas šovos Zvaigžņu lietus, Es mīlu tevi, Latvija un Sanāciet, sadziediet, kur darbojies pavadošās mūziķu grupas sastāvā.

2015. gada decembrī tika izdots Ivo debijas albums, un šovā Supernova viņš startēs ar dziesmu We Are The Light.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Ivo_Grisnins_Grislis_-_We_Are_The_Light_Master.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Sabīne Berezina

Foto: Publicitātes foto

Sabīne Berezina dzied jau no trīs gadu vecuma - iesākumā viņa darbojās popgrupā Sapnītis, bet septiņu gadu vecumā sāka solo karjeru.

Sabīne līdz šim brīdim sevi ir pilnveidojusi ļoti daudzos starptautiskos festivālos un konkursos gan kā soliste, gan grupā, gan duetos, un bieži gūti vērā ņemami panākumi.

Sabīnes muzikālā pedagoģe ir pašas mamma Nijole Berezina, un arī pārējie dziedātājas ģimenes locekļi ir mūziķi - tēvs ir ģitārists, bet māsa - komponiste.

Supernova konkursā viņa piedalās ar pašas komponētu dziesmu My Inspiration , un, kā stāsta pati Sabīne, viņu iedvesmo viss apkārt esošais - bērni, daba, draugi un labi cilvēki, kā arī atbalstītāji.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Sabine_Berezina_-_My_Inspiration.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Edvards Grieze

Foto: Publicitātes foto

Ventspilnieks Edvards Grieze ar mūziku nodarbojas jau no četru gadu vecuma. Pirmā muzikālā un skatuves pieredze gūta popgrupas Jūras akmentiņi sastāvā Lūcijas Boitmanes vadībā.

Papildus muzikālās prasmes - klavierspēle, harmonija, aranžija un arī vokāla attīstīšana - apgūta Ventspils Mūzikas vidusskolā.

Šajā laikā izveidojušās dažādas sadarbības, kuras Edvardam devušas iespēju apceļot gan Latviju, gan pasauli, un sadarbība ar kursabiedru DJ Makree ir ļāvusi Edvardam spert soļus Latvijas elektroniskās mūzikas pasaulē.

2014. gadā izveidota sadarbība ar Latvijā zināmo producentu Rassell.

Supernova skatītāju un žūrijas simpātijas Edvards mēģinās iekarot ar dziesmu New Day.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/New_Day-Masters.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Marta Grigale

Foto: Publicitātes foto

Martas Grigales attiecības ar mūziku sākušās jau agrā bērnībā - nepārtraukto dziedāšanu vecāki uztvēra kā skaidru mājienu, un jau trīs gadu vecumā Marta ar prieku devusies savās muzikālajās gaitās.

Tā sākās ceļš no bērnu ansambļiem un Cāļiem līdz Pāvula Jurjāna mūzikas skolai, Rīgas Doma kora skolai un Londonas Mūzikas koledžai, kur Marta pavadīja trīs gadus, iegūstot aktrises profesiju un bakalaura grādu muzikālā teātra aktiermeistarībā.

Tieši mūzika un teātris vienmēr ir bijušas un joprojām ir Martas lielākās kaislības. Pēc atgriešanās Latvijā Marta veiksmīgi piedalījusies vairākās dramatiskā un muzikālā teātra izrādēs un projektos, tostarp izrādēs Valmieras teātrī, Nacionālajā teātrī un teātrī Skatuve.

Nu jau gandrīz divus gadus, paralēli darbiem uz skatuves, Marta dzirdama arī radio viļņos un katru darba dienu rosās pie pults un mikrofona radio Pieci.lv.

Konkursā viņa piedalīsies ar dziesmu Choices.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Marta_Grigale_-_Choices_MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

'Catalepsia'

Foto: Publicitātes foto

Grupa Catalepsia ir melodiskā metāla žanra pārstāvji no Rīgas. Tās pirmsākumi meklējami 2005. gadā, kad Ervīns Francs, vēl būdams pusaudzis, nolēma dibināt grupu, lai spēlētu smagu mūziku.

Catalepsia ir gājusi cauri vairākām dalībnieku maiņām, kā arī mēģinājumiem izbeigt grupas darbību, taču 2014. gadā grupa beidzot saņēmās un sāka ierakstīt savu debijas albumu, kurš tika izdots 2015. gada augustā.

Catalepsia līdz šim ir uzstājusies dažādos klubos Latvijā un Lietuvā, bet grupas debijas albums World of Cliché ir guvis labas atsauksmes gan no klausītājiem Latvijā, gan ārzemēs, piemēram Spānijā, Itālijā, Ķīnā, ASV, Zviedrijā un citur.

Konkursā grupa piedalīsies ar dziesmu Damnation.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Catalepsia_-_Damnation_MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Samanta Tīna

Foto: Publicitātes foto

Samantas Tīnas vārds arī nekādus komentārus neprasa - viņa vairākkārt piedalījusies Eirovīzijas nacionālajās atlasēs, kā arī spilgti startējusi pašmāju un ārvalstu šovos un muzikālajos konkursos.

Tāpat Samanta gadiem ilgi baudījusi mediju labvēlību un interesi - aprakstīti gan viņas mīlas piedzīvojumi, gan citas privātās dzīves nianses, bet gana liela uzmanība pievērsta arī viņas radošajai darbībai.

Atgādinām, ka Samantas Tīnas ceļš uz slavu un panākumiem sākās talantu šovā O!Kartes akadēmija, kur viņa plūca uzvaras laurus un ieguva tiesības skoloties Londonā.

Viņa ir vienīgā, kura konkursā Supernova startēs ar divām dziesmām, un pirmajā tiešraidē 7. februārī dzirdēsim viņas kompozīciju The Love Is Forever.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Samanta_Tina_-_The_Love_Is_Forever_MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Justs Sirmais

Foto: Publicitātes foto

Justs Sirmais ar mūziku nodarbojas jau no sešu gadu vecuma un dziedātprasmi apguvis, mācoties Rīgas Doma kora skolā.

"Tur es pirmo reizi sāku iepazīt mūzikas teoriju, klavierspēli, skatuves mākslu, džeza teoriju, improvizāciju un ansambli (kombo), kas būtiski ietekmēja manu tālāko dzīves ceļu," par sevi stāsta Justs.

Jaunais puisis piedalās dažādos mūzikas projektos - TaxFree, Bunch of Gentlemen, kā arī kopš 2014. gada mūzikas grupas Gacho sastāvā.

Muzikālo darbību jaunietis apvieno ar studijām Rīgas Pedagoģijas un Izglītības vadības akadēmijā, lai kļūtu par vokālo pedagogu populārajā un džeza mūzikā un varētu piepildīt savu vīziju pēc 20 gadiem atvērt savu alternatīvo mūzikas skolu.

Konkursā Supernova viņš piedalās ar dziesmu Heartbeat, kuru sarakstījusi iepriekšējā gada uzvarētāja Aminata.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Justs_Sirmais_-_Heartbeat_MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!