Foto: DELFI

Šī gada janvārī Latvijas Televīzija sāka demonstrēt pašu radītu seriālu Eņģeļu māja, kas pāris mēnešu laikā jau guvis zināmu popularitāti televīzijas skatītāju vidū, bet DELFI Izklaide piedāvā ielūkoties seriāla tapšanas aizkulisēs.

Viena no LTV piedāvātā seriāla veiksmes atslēgām ir izvēlētais aktieru ansamblis - seriāla skatītājiem iespējams baudīt Latvijas lielāko teātru meistaru sniegumu, kā arī iepazīt jaunas sejas.

Galvenā loma uzticēta Liepājas teātra aktrisei Inesei Kučinskai, tāpat seriālā spēlē viņas kolēģis Egons Dombrovskis, Valmieras teātri pārstāv valmieriešu iemīļotā Ieva Puķe, Dailes teātri - tādas zvaigznes kā Lilita Ozoliņa (attēlā) un Intars Rešetins, no Latvijas Nacionālā teātra Eņģeļu mājā filmējas Dita Lūriņa un Ģirts Jakovļevs, kā arī daudzi citi šo teātru aktieri.

"Pie mums filmējas labākie aktieri. Tie, kurus nevarējām piesaistīt, vai nu ir ļoti noslogoti vai arī principā nepiedalās seriālos," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta seriāla producente Žanete Ostreiko.

Tiesa, zināmu un pieprasītu aktieru piesaistīšana rada papildus grūtības filmēšanas grafika plānošanā - nereti seriāla uzņemšana notiekot naktīs līdz pat pulksten diviem trijiem, kad beigušās izrādes, tāpat bieži vien filmēts tiek svētdienās un pirmdienās, kad aktieriem ir brīvāks režīms, bet divas dienas nedēļā gan filmēšanas komanda cenšas izbrīvēt.

Materiāls ir safilmēts pietiekamu laiku uz priekšu - nedēļas sākumā plauktiņā stāv jau gatavās sērijas nākamajai nedēļai, tiek montēts materiāls aiznākamās nedēļas sērijām, bet filmētas tiek sērijas vēl vienu nedēļu uz priekšu.

Raksturojot seriāla mērķauditoriju, Ostreiko pastāsta, ka LTV socioloģe veikusi izpēti, kurā secināts, ka seriālu skatās gan mājsaimnieces, gan dažādu jomu speciālisti, bet kā būtiskākais trūkums minams tas, ka sēriju arhīvu nav iespējams noskatīties internetā - šādi secen iet gan jauniešu auditorija, gan ārvalstīs dzīvojošie tautieši.

"Mūsu seriāls ļoti atšķiras no citiem Latvijā tapušajiem seriāliem - tas nav ūdeņains. Jā, tas var šķist nedaudz par lēnu, bet viss notiek ar dziļumu.

Ja cilvēki patiesi to skatās, nevis paralēli ada vai rosās virtuvē, viss ir kārtībā - ne vienmēr visu vajag izteikt vārdos, dažreiz pietiek vienkārši ielūkoties aktieru sejās, lai viss kļūtu skaidrs. Eņģeļu māja ir publikai, kas domā ar galvu," raksturo seriāla producente.

Lai gan daudzi skatītāji šim seriālam pārmet dinamikas trūkumu, tajā netrūkst arī spraiguma un pat pikantēriju - viens no skatītāju iemīļotākajiem pāriem Eņģeļu mājā noteikti ir Rešetins un Lūriņa.

Sajūsmu par skūpstīšanos ar savu ekrāna partneri Ditu Rešetins nav slēpis arī intervijā žurnāla Ir jaunākajā numurā, kurš viņš kā skūpstus, kas pirmie nāk prātā, minējis tieši Eņģeļu mājas epizodes filmēšanu.

"Nupat seriālā Enģeļu māja ar Ditu Lūriņu: 5 minūtes un 30 sekundes. Tas bija tā biezi. Dailes teātrī Ieva Pļavniece ļoti kaislīgi skūpstās. Ar baigo uguni," atklājis Rešetins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!