Foto: Publicitātes attēli
TV3 šovā "Lauku sēta" fināla tuvošanās ir manāmi jaušama – ikdiena kļūst arvien saspringtāka – intrigas, strīdi un pat konspirācijas teorijas.

Nedēļas darbi sokas raiti un par čaklāko tiek nominēts Normunds, tomēr starp dalībniekiem ir radusies plaisa - tiek atklāts, ka Armands spēlē negodīgu spēli, savukārt izšķirošajā uzdevumā sacenšas Jānis ar Eglīti, kur sievišķīgā uzdevumā Eglīte zaudē un pamet šovu.

Šonedēļ dalībniekiem bija jāatgriežas bērnībā, lai saimniecības ābeļdārzā izveidotu bērnu rotaļu laukumu saimnieces mazbērniem.

Dalībniekiem bija jāatjauno smilšu kaste, jāuzceļ bērnu spēļu mājiņa, šūpoles un citi bērnu laukuma objekti. Aigars uzņēmās taisīt šūpoles un devās mežā, lai sagādātu kokus savai būvei, Normunds būvēja spēļu mājiņu, meitenes iekārtoja smilšu kasti un veidoja dekoratīvos elementus, bet brālis Armands pie dīķa izveidoja slidkalniņu!

Darbu vadītājs Jānis gudri vadīja darbus - katram darbam tika izvirzīts viens atbildīgais, bet tas darbu procesu neuzlaboja un dažu dalībnieku vidū izcēlās kašķi – Aigars veltīja Salvim ne tos pieklājīgākos vārdus un aizsūtīja prom no sava darba.

Virtuvē saimniekoja Eglīte un to, ka viņas talanti pavārmākslā, ir visai ierobežoti, dabūja izbaudīt visi - ēdienreizes kavējās, zupa tika pārpiparota, ka visi pie galda klepoja un palika neēduši...

Nedēļas otrajā pusē saimnieces kaimiņš Jānis lūdza palīdzību dalībniekiem govju dzīšanā un teļu ķeršanā! Jānis Rāzna sadalīja dalībniekus komandās pa trim un paziņoja - kura komanda pirmā noķers un piesies teļu, tā iegūs stratēģiski svarīgāko balvu "Lauku sētā" - papildu ripu izbalsošanai.

Teļu ķeršanas uzdevums izvērtās īstā maratonā! Ar vairākiem piegājieniem, dalībnieki centās izskriet līdzi govju baram un izveidot ķēdi, lai dabūtu viņas nožogojumā, bet viņu pūles izrādījās veltas un visi ir noskrējušies ne pa jokam.

Uzdevumu kā pirmie paveica Aigars, Evita un Jānis - viņi arī ieguva stratēģiski nozīmīgo balvu. Papildu ripa aizsāka koalīciju sarunu virkni, kurā atklājas, ka ne visi dalībnieki spēlē godīgu spēli.

Nedēļas noslēgumā saimniece par čaklāko dalībnieku jau atkal nominēja Normundu, kurš paveicis lielāko nedēļas darbu - uzbūvējis bērnu laukuma mājiņu, bet sliņķes negodu izpelnījās Eglīte, kura lāgā pat nav varējusi pabarot dalībniekus.

Balsojumā atklājās, ka Aigars spēlē viltīgu spēli. Iepriekš Aigars bija vienojies ar Jāni, ka balsos par brāli Armandu un arī teļu ķeršanā iegūto ripu, liks par brāli Armandu, bet izbalsošanā atklājas, ka pārāk daudz balsu ir tieši Jānim. Jānis saprata, ka Aigars ir viņu apmuļķojis - Jānim aiz muguras vervējis dalībniekus balsot pret savu biedru.

Balsojumā neizšķirts bija Jānim un Armandam - lai izšķirtu neizšķirtu, puišiem bija jāšķiro pupiņas, Jānis zaudēja un sēdās uz sliņķu/izbalsoto sola blakus Eglītei.

Pirms izšķirošās cīņas, Jānis atklāja kārtis un publiski paziņoja, ka tieši Aigars ir lielākais "Lauku sētas" shēmotājs un intrigu pinējs, kurš katram dalībniekam stāsta citu stāstu, lai panāktu sev vēlamu spēles rezultātu un nokļūtu finālā.

Aigars saprata, ka pēc šāda paziņojuma, viņa izredzes noturēties spēlē, ir apdraudētas. Izbalsošanas izšķirošais uzdevums izrādījās visai sievišķīgs, savērt piecās adatās diegu. Jānis ar lielu koncentrēšanos paveica uzdevumu pirmais, un Eglīte nu jau otro reizi dodas mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!