Foto: Publicitātes foto

Latviešu filmu Monotonija un Kolka Cool zvaigznes - Jaunā Rīgas teātra aktrises Ivetas Poles (attēlā) - kino uztveri visvairāk ietekmējuši režisori Deivids Linčs, Džims Džārmušs, Larss fon Trīrs un Olivers Stouns, savukārt viņas mīļākās filmas mainās līdz ar dažādu dzīves periodu miju, tāpēc viņa tās atturas nosaukt.

No pēdējiem skatītiem kinodarbiem Pole izceļ fon Trīra lenti Melanholija. "Par fon Trīru ir grūti runāt patīk vai nepatīk kategorijās - viņš izdara ar tevi kaut ko tādu, ka tu pats īsti nesaproti, kas notiek. Viņa filmas manī dzīvo vēl kādu nedēļu pēc noskatīšanās," aktrise atklāj intervijā raidījumam STOPkadrs

Runājot par patiesīguma panākšanu uz ekrāna, Pole uzsver, ka galvenais ir aktiera talants, nevis ieguldītais darbs. Viņasprāt, labs režisors var daudz panākt, arī strādājot ar netalantīgiem cilvēkiem, tomēr talanta dzirksts ir tā, kas ļauj lomai atdzīvoties. 

Atminoties sava pēdējā lielākā projekta, filmas Kolka Cool, uzņemšanu, kas aizņēma pēdējās divas vasaras, Pole īpaši piemin ainu, kurā viņai naktī bija jālec baseinā. Arī kinoskatītāji to atzinuši par vienu no filmas saistošākajām epizodēm.

Uz jautājumu, vai aktrises profesija bija viņas bērnības sapnis, Iveta atbild, ka pēc vidusskolas beigšanas Liepājā viņai bija vēlme doties studēt uz Rīgu, tomēr skaidra mērķa kļūt par aktrisi nebija, līdz kāda redzēta izrāde lika aizrauties ar teātra pasauli.
 
Trīsdesmit gadus vecā Pole šobrīd gaida savu pirmo mazuli, tāpēc cenšas patīkamajam satraukumam gūt virsroku visās dzīves situācijās, savukārt profesionālajā dzīvē bauda pārtraukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!