Foto: Publicitātes foto

Noslēdzoties TV3 šovam Precos ar svešinieku!, ekspertu komanda uzsvēra, ka drosmīgais eksperiments izdevies un viena ģimene izveidota, taču attiecību spēles dalībniece Zaiga Biģele diemžēl var atklāt pretējo. Arī viņas un ekspertu izraudzītā vīra Raimonda Valpētera (abi attēlā) ceļi šķīrušies.

"Projektam pieteicos, jo biju gatava veidot ģimenes dzīvi. Uzskatīju šovu par sava veida iespēju to realizēt. Bet diemžēl es neuzskatu, ka eksperiments būtu man izdevies," DELFI Izklaidei savas izjūtas pēc Precos ar svešinieku! noslēguma atklāj Zaiga.

Lai gan šova izskaņā Zaigas un Raimonda izvēle palikt kopā un mēģināt veidot ģimenes dzīvi ārpus ekrāniem lika skatītājiem domāt, ka izveidojies saskanīgs pāris, arī šis stāsts nu ir galā.

"Mēs vēlējāmies mēģināt, turpināt veidot attiecības. Taču, pēc projekta noslēguma mūsu pārāk atšķirīgie uzskati par dzīvi un vērtībām traucēja veidot kopdzīvi, kā rezultātā pieņēmām lēmumu iet katrs savu ceļu.

Jau projekta laikā mūsu attiecībās radās lielas problēmas, kuras ietekmēja attiecību gaitu, un šīs problēmas nevarējām atrisināt arī beidzoties filmēšanai," par notikumiem pēc šova stāsta eksperimenta dalībniece.

Lai gan eksperimenta laikā tika uzsvērts, ka visiem pāriem ar attiecību problēmām galā tikt palīdzēs profesionāļu komanda, Zaiga spriež, ka palīdzība nav bijusi vajadzīgajā līmenī.

"Uzskatu, ka mūsu pārim konsultācijas ar ekspertiem nekādu pozitīvu aspektu nedeva, jo radušajās problēmās nejutu no ekspertu puses iedziļināšanos. Taču nevaru noliegt, ka eksperti sniedza vispārīgus vērtīgus padomus tālākai dzīvei, kuri man nākotnē var noderēt," profesionāļu darbu analizē Zaiga.

Meitene domā, ka ekspertu neiedziļināšanās radījusi problēmu jau pašā saknē. "Pārus nevar salikt kopā tikai balstoties uz kopējām interesēm. Bija nepieciešams izpētīt arī dalībnieku psiholoģisko saderību.

Atlasēs dalībnieki informēja ekspertus par to, kādai ir jābūt otrajai pusītei, kas ir pieņemams un kas nav pieņemams otrajā cilvēkā. Ekspertiem šīs prasības vajadzēja vairāk respektēt un ņemt vērā, izvēloties kandidātus, jo šiem cilvēkiem pēc tam ir jāveido attiecības un jādzīvo kopā.

Attiecību laikā, ejot uz konsultācijām pie ekspertiem, tika nevis analizēta problēma, kura ir radusies mūsu pārī, bet gan uzsvērts, ka mums ir jābūt kopā, jāveido attiecības. Pati problēma netika iztirzāta," mazliet vīlusies par solīto profesionālo palīdzību ir drosmīgā šova dalībniece.

Zaiga spriež, ka reālajā dzīvē viņas un Raimonda starpā simpātijas nebūtu radušās. "Satiekot Raimondu citos apstākļos, mēs visticamāk netiktu tālāk par viena vakara sarunu.

Katram ir savi dzīves uzskati, skatījums uz lietām, nākotnes plāniem, attieksmi pret dzīvi. Tas viss kopumā mūsu turpmākās tikšanās padarītu neiespējamas, jo esam pārāk atšķirīgi," tā Zaiga.

Neskatoties uz šo pieredzi, Zaiga uzskata, ka ir vērts veidot nākamo šova sezonu, saprecinot atkal citus svešiniekus, tikai tādā gadījumā projekta organizētājiem ir jāiegulda vairāk laika dalībnieku izpētē.

"Dalībnieki projektā sper nopietnu soli - apprecas. Tāpēc nepieciešama kandidātu psiholoģiska un socioloģiska izpēte. Veidojot pārus, tos nedrīkst salikt kopā tikai pēc kopējām interesēm, jāveic psiholoģiska pāru saderības analīze," lietai nopietnāk pieiet iesaka eksperimenta dalībniece.

Zaiga nenožēlo savu dalību šovā un nav zaudējusi ticību tam, ka šāds eksperiments, ja tiek profesionāli nostrādāts, kādam pārim var būt ļoti veiksmīgs.

"Lai arī pēc projekta beigām ar Raimondu esam gājuši katrs savu ceļu, tomēr joprojām uzskatu, ka šāda veida laulība var izdoties," uzsver Zaiga. Lai arī viņas gadījumā tas neizdevās,  meitene nenokar galvu - šova veidošanas laikā viņa ieguvusi jaunus draugus, ar kuriem turpina komunicēt, bet ekspertu dotie vispārīgie padomi noderēs nākotnē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!