Foto: AFP/Scanpix

Jau 23. filmas par britu superaģentu Džeimsu Bondu, ko sāks uzņemt šogad, nosaukums būs Skyfall, un paredzēts, ka tās pirmizrāde ASV notiks 2012.gada 9.novembrī, ceturtdien paziņoja filmas producenti.

Jaunajā filmā pasaulslaveno aģentu 007 tāpat kā iepriekšējās divās filmās atveidos Daniels Kreigs (attēlā), bet tās režisors būs ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" ieguvējs Sems Mendess.

Lomas jaunajā kinolentē par aģentu 007 piedalīsies arī spāņu aktieris Havjers Bardems, britu aktieri Džudija Denča, Alberts Finnijs, Ralfs Fainss, bet Bonda meitenes būs aktrises Naomi Harisa un Berenise Marlo (par viņu vairāk var lasīt šeit).

Skyfall pirmizrāde Lielbritānijā un Īrijā paredzēta nākamā gada 26. oktobrī, bet 9. novembrī to paredzēts pirmo reizi izrādīt ASV kinoteātros. Tas notiks četrus gadus pēc iepriekšējās filmas par aģentu 007 - Quantum of Solace (Mierinājuma kvants) - iznākšanas uz lielajiem ekrāniem.

Filmas uzņemšana tika atlikta pagājušā gada aprīlī pēc tam, kad MGM tika piedāvāta pārdošanai ar mērķi atrisināt tās parādu problēmas un novērst bankrotu.

Pagājušā gada beigās tika paziņots par MGM parādu pārstrukturēšanu, kas ļāva atkal pievērsties šai filmai, bet janvārī kompānija paziņoja, ka 23. filma par Džeimsu Bondu tiks uzņemta un filmēšanas darbi sāksies jau šā gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!