Jau svētdien, 28. februārī, izšķirsies, kurš no maijā pārstāvēs Latviju Eirovīzijā. Viens no pretendentiem ir jaunais mākslinieks Just Sirmais (attēlā). Puisis, kuram tik milzīgos šovos vēl nav pieredzes, atjautīgi izdomājis, kā tiks galā ar iespējamo stresu, ja būs jādzied visas Eiropas priekšā.

Mūziķis fināla priekšvakarā izjūt tikai un vienīgi pozitīvas emocijas un arī milzīgu fanu atbalstu. "Lielākie atbalstītāji ir mana komanda, ģimene, īpaši vecmāmiņa un mazais brālis, draugi, paziņas.

Atbalstu izjūtu no visām pusēm, arī no nepazīstamiem cilvēkiem. Fani nāk klāt uz ielas, novēl, lai veicas, man pienāk neskaitāmas vēstules ar vēlējumiem. Tas mani priecē un motivē. Tas ir tas, kā dēļ es te esmu un kā dēļ mēs radām šo šovu – skatītāji," sarunā ar DELFI Izklaide uzsver Justs.

Dziedātājs norāda – par konkurentiem viņš šobrīd nedomā. Justa mērķis svētdien ir sniegt lielisku skatuves šovu un, ja patiks skatītājiem, intensīvi strādāt tālāk. "Protams, ka es esmu gatavs braukt uz Zviedriju!" ar milzu pārliecību teic jaunais mākslinieks.

Lai arī daļa klausītāju vēl mazliet šaubās par tik jauna zēna spēju ar godu iznākt visas Eiropas priekšā, Justs uzsver, ka tādas lietas kā balss aizlūšana vai nespēja pakustēties milzīgā skatītāju pūļa radītā stresa dēļ esot pēdējais, par ko balsotājiem jāuztraucas.

Vienīgais, kas viņu mazliet biedē uzvaras gadījumā, ir iespēja tīri tehniski apmaldīties Zviedrijā Eirovīzijas laikā.

"Pa lielam mani biedē tas, ka tik liela mēroga pasākumā var kaut ko neizdarīt, nezināt. Ka var kaut kur pazust, nepaspēt nokļūt vietā, kur konkrētā laikā jāierodas. Tāpēc līdzi noteikti ņemšu cilvēkus, kas man palīdzēs saprast, cikos un kur jābūt," spriež Justs.

Šo baiļu sakarā viņš ļoti paļaujas uz Aminatas un savas komandas palīdzību. Šiem cilvēkiem, kuri lielajā Eirovīzijā bija jau pagājušogad, visi aizkulišu knifiņi jau zināmi.

"Jūtos drošāk, zinot, ka viņi man uzvaras gadījumā būs līdzi un palīdzēs neapjukt lielajā pasākumā," teic Justs, atklājot, ka arī Aminata ir gatava viņu pavadīt uz Zviedriju. Ja nu gadījumā svētdien viņš tomēr neuzvar, tas nespēs Justu apstādināt iesāktajā muzikālajā ceļā.

"Noteikti nav tā, ka esmu plānojis parādīties tikai uz šovu un tad atkal kaut kur nolīst. Mans plāns ir turpināt kontaktu ar cilvēkiem, turpināt viņiem sniegt jaunu materiālu, dziesmas un emocijas," uz palikšanu Latvijas šovbiznesā ieradies jaunais mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!