Foto: DELFI

Par šova Izklausies redzēts fināla naglu kļuva aktieris Kristaps Rasims. Viņš savu fināla numuru apvienoja ar publisku bildinājumu, visas Latvijas priekšā lūdzot savas mīļotās Baibas Nejas roku (pāris attēlā). Latvijas seksa eksperts Edgars Toretto ar prieku uzņem ziņu par vēl kādām kāzām, taču brīdina citus puišus atturēties no publiskiem bildinājumiem.

"Mīļie puiši, reizi par visām reizēm lieciet aiz auss - bildinājums ir īpašs mirklis jūsu kopdzīvē. Tāpat kā kāzas, tas jebkurai sievietei ir neaizmirstams dzīves brīdis. Un tieši tāpēc tam jābūt īpaši personiskam un atbilstošam tieši konkrētajam cilvēkam," sarunā ar DELFI Izklaidi skaidro Toretto.

Viņš neslēpj, ka mūsdienās bildinājuma ziņā lielu lomu spēlē oriģinalitāte. Taču eksperts uzsver, ka, veidojot bildinājuma scenāriju, tam obligāti jābūt piesaistei konkrētā pāra attiecībām.

"Tas var notikt vietā, kur iepazināties vai kur notika pirmais skūpsts. Tas var notikt abiem zīmīgā datumā. Bildinājumā, kas izteikts no šova skatuves, diemžēl nav nekā personiska. Jā, viņš dziedāja viņas mīļāko dziesmu.

Bet viņš to dziedāja visiem! Šī dziesma nebija veltījums konkrētajai sievietei - tā tika dziedāta visai Latvijai, un par to varēja balsot. Un tas nu gan nav personiski," analizē eksperts. Vēl kāds negatīvs aspekts publiskam bildinājumam - tas nostāda sievieti bezizejas situācijā.

"Noskatījos video vairākkārt un secināju - sievietei jau nebija izvēles. Publika burtiski spieda pēc iespējas ātrāk pateikt jāvārdu," analizē eksperts. Vēl sarežģītāku visu padara konkursa fons - sieviete var padomāt, ka bildina nevis viņas dēļ, bet gan tāpēc, lai sataisītu pēc iespējas lielāku šovu.

"Bildinājums bija šova sastāvdaļa, un daudzi noteikti balsoja par Rasima priekšnesumu tā dēļ. Gluži saprotami, ka sievietei prātā var rasties doma - varbūt viņš mani izmantoja, lai iegūtu vairāk skatītāju balsu?" skaidro eksperts.

Jebkurā gadījumā - viņš uzsver, ka priecājas par Rasimu. Publiskajam bildinājums ir arī pozitīvā puse - tas rosinās tautu vairāk precēties. Turklāt eksperts pieļauj domu, ka, iespējams, bildinājums bija gudrs iestudējums.

"Iespējams, Rasims savu meiteni jau iepriekš bija bildinājis intīmākā gaisotnē, un abi bija vienojušies, ka šis būs veids, kā paziņot tautai un presei. Šāda pieeja mūsdienās kļūst arvien populārāka - vairāki bildināšanas scenāriji dažādām situācijām," skaidro Toretto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!